12791 Olav

Joined: Sun, Oct 28th 2012, 21:00 Total Topics: 1 Roles: Lid Vzr
Last Login: Thu, Nov 1st 2012, 22:26 Total Posts: 1 Moderates: N/A

Latest Topics

Topic Created Posts Views Last Activity
Gebruiksregeling auto van de zaak en ontslag Nov 1st 2012, 22:26 1 4,938 on 1/11/12

Latest Posts

Topic Author Posted On
Gebruiksregeling auto van de zaak en ontslag 12791 Olav on 1/11/12
In september 2011 mocht ik een "passende auto" uitzoeken vanwege mijn functie dat werd een zakelijke uitvoering van de Skoda Superb. 29.850 euro. Prima auto, geen extra bijbetaling omdat de auto binnen de standaard viel, 20% bijtelling, iedereen blij. Dacht ik.

Tot in januari 2012 mijn functioneringsgesprek plaatsvond. Ik zat zonder opdracht bij ons detacheringsbureau en was dus niet declarabel. Dus, ik kon kiezen: auto inleveren of de gebruiksovereenkomst tekenen. Ik had zo gauw geen andere auto en daar ook geen geld voor, ik wilde geen slechte werknemer zijn en ook niet mijn loonsverhoging mislopen dus met m'n stomme kop maar getekend. Had ik dat maar nooit gedaan.

Nu blijkt dat de overeenkomst is gedateerd op 29-9-2011 terwijl de versiedatum en de printdatum liggen in januari 2012. Ik had dus bij het aangaan van de leaseauto (1) geen gebruiksovereenkomst en (2) ik heb er nu wel een maar die is geantedateerd en had dus nooit door de werkgever -en de werknemer- getekend mogen worden.

Ook staat er geen enkele aanwijzing in, welke bedrag ik verschuldigd zou zijn bij voortijdige beëindiging bij ontslag door de werknemer. Toen ik het navroeg bij HRM werd gezegd: ach, dat is maar een formaliteit. In de praktijk laat je de auto gewoon hier achter.

Afijn, mijn huidige werkgever heeft nog steeds geen passend werk voor me en ziet me liever gaan dan komen, maar ontslag is voor hem peperduur. Ik ben dus zelf gaan solliciteren en had in no-time een prima aanbod.

Om me te bedanken dat ik hem verlos van mijn hoge kosten eist mijn werkgever nu ineens 10.895 euro voor het inleveren van mijn leaseauto. Een volkomen bezopen bedrag, in de berekening op deze site zou het ongeveer 4000 euro moeten zijn. Bovendien is volgens mij de gebruikersovereenkomst helemaal niet rechtsgeldig tot stand gekomen. Mijn nieuwe werkgever staat niet te springen op problemen en kosten. Zo kom ik nooit weg. Wie heeft er tips?

Ik heb ook alvast de rechtsbijstandverzekering ingeschakeld en ga nog naar de vakbond.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen