16219 Cecile

Joined: Sun, Sep 29th 2013, 07:25 Total Topics: 1 Roles: Lid Vzr
Last Login: Mon, Sep 30th 2013, 18:41 Total Posts: 1 Moderates: N/A

Latest Topics

Topic Created Posts Views Last Activity
leaseregeling vrijwillige uitdiensttreding zonder concrete afspraken Sep 29th 2013, 07:40 2 3,332 on 30/9/13

Latest Posts

Topic Author Posted On
leaseregeling vrijwillige uitdiensttreding zonder concrete afspraken 16219 Cecile on 29/9/13
In mijn leasecontact staat letterlijk het volgende, niet meer en niet minder over het gevolg van vrijwillige uitdiensttreding: 'In geval van vrijwillige uitdiensttreding heeft de werknemer de verplichting om de leaseauto over te nemen'.
In de personeelsvoorwaarden, welke volgens mijn leasecontract deel uitmaakt van het overeenkomst, staat nagenoeg hetzelfde: 'In geval van vrijwillige uitdiensttreding is er de verplichting om de lease-auto of het leasecontract over te nemen c.q. over te laten nemen door de nieuwe werkgever.'

Mijn nieuwe werkgever wilt de auto niet hebben. Ik heb vervolgens aan mijn huidige werkgever aangeboden om de auto achter te laten omdat dat voor ze goedkoper is (ze hoeven tenslotte het contract niet beëindigen, dus betalen). Het antwoord erop was nee, plus de mededeling dat ik de afkoopsom welke tussen mijn werkgever en leasemaatschappij is gesloten aan mij wordt doorbelast. Mijn werkgever vindt namelijk dat 'overname' automatisch betekent dat ik voor alle kosten moet opdraaien, ook als dat niet zodanig in mijn contract is opgenomen.

Ter informatie: mijn werkgever heeft mij het email doorgestuurd van de leasemaatschappij over de kosten van beëindiging van contract + bedrag overname auto. In dat email staat dat de afkoopkosten aan mijn werkgever worden gefactureerd, de overnamebedrag aan de koper (mij). Kennelijk wilt de werkgever de afkoopkosten aan mij doorbelasten. Interessant is, dat de kosten afkoop+overname samen hoger zijn dan de nieuwwaarde van de auto, terwijl al 40.000 km op de teller staat.

Wellicht ten overvloede:
Ik heb geen inspraak gehad over met welke leasemaatschappij en onder welke voorwaarden mijn werkgever de leaseovereenkomst heeft geregeld. Die overeenkomst maakt ook geen deel uit mijn contact met mijn werkgever.

Welk bedrag mag werkgever van mij eisen als ik de auto prive overneem?



Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen