8078 Arne

Joined: Fri, Nov 8th 2013, 12:25 Total Topics: 1 Roles: Lid Vzr
Last Login: Fri, Nov 29th 2013, 07:39 Total Posts: 4 Moderates: N/A

Latest Topics

Topic Created Posts Views Last Activity
Parkeergegevens doorgeven aan de fiscus? Nov 8th 2013, 12:28 1 3,032 on 8/11/13

Latest Posts

Topic Author Posted On
discretie en km registratie 16280 Hans on 29/11/13
Nog even een aanvulling op mijn bericht over de rechtzaak van de Belastingdienst tegen SMS Parking over het afgeven van parkeergegevens aan de Belastingdienst: die zaak heeft de BD verloren. Nou ja, via de NSA hadden ze die gegevens natuurlijk al lang.
discretie en km registratie 16280 Hans on 12/11/13
Ik lig er ook niet wakker van, en dat was mijn punt ook niet. Het gaat mij om de grens van privacy. Ik meen een overeenkomst te hebben met een prive onderneming die voor mij de parkeerbetalingen afhandelt en mij daarvoor een rekening stuurt. Ik vind niet dat die onderneming dan zo maar mijn gegevens aan de BD kan geven. Zie ook de discussie over de gegevens die bedrijven als Google, Microsoft e.d. gedwongen worden te geven aan de NSA. Dit kan er toe leiden dat de Belastingdienst aan de provider van jouw mobiele telefoon de gegevens gaat opvragen over waar jij met je telefoon bent geweest. Ik zou dat niet ok vinden zonder dat er een gerede verdenking bestaat.
discretie en km registratie 16280 Hans on 12/11/13
Idem als Bob: ik heb op alle vragen ja geantwoord, en net als Bob kreeg ik de reactie dat uit een steekproef was gebleken dat die in orde waren. Daarnaast heb ik met een paar klanten overlegd wat ze zouden doen als ze een vraag zouden krijgen, en die antwoordden aan mij allemaal dat ze niet zouden reageren, dan wel zouden melden dat ze dat niet meer zouden weten. De controle kan overigens ook bestaan uit het overleggen van je agenda. Die moet je dus wel op orde hebben. Daarnaast heb ik al mijn onkostendeclaraties overlegd, en heb ik opgegeven welke andere motorvoertuigen ik bezit. Een zorgelijk punt is nog wel dat de Belastingdienst meent het recht te hebben om gegevens op te vragen bij parkeerdiensten zoals Parkmobile en Parkline. Parkmobile heeft al aangegeven dat ze mee zullen werken. Vandaag dient daar toevallig een kort geding over van de BD tegen SMS Parking die heeft geweigerd om mee te werken. Zie: http://www.nrc.nl/nieuws/2013/11/08/fiscus-wil-parkeerinfo-sms-parking-weigert/
Parkeergegevens doorgeven aan de fiscus? 8078 Arne on 8/11/13
Zie: http://www.nrc.nl/nieuws/2013/11/08/fiscus-wil-parkeerinfo-sms-parking-weigert/?utm_campaign=rss&utm_source=syndication
SMS Parking weigert tot nu toe om parkeergegevens door te geven aan de fiscus. Parkmobile blijkt dat al wel te doen. A.s. dinsdag dient een kort geding van de fiscus tegen SMS Parking.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen