17393 Chantalli

Joined: Mon, Dec 23rd 2013, 11:59 Total Topics: 1 Roles: Lid Vzr
Last Login: Thu, Dec 26th 2013, 22:54 Total Posts: 1 Moderates: N/A

Latest Topics

Topic Created Posts Views Last Activity
Belastingdienst Intimideerd met parkeer gegevens Dec 23rd 2013, 12:25 2 4,218 on 5/1/14

Latest Posts

Topic Author Posted On
Belastingdienst Intimideerd met parkeer gegevens 17393 Chantalli on 23/12/13
Juli 2013 heb ik een brief van de belastingdienst ontvangen om mijn kilometer registratie van 2012 te overhandigen. Mij werd verzocht aan te tonen dat ik niet meer dan 500 KM prive rij. Niet gek, omdat ik al sinds de jaren 90 niet prive rijd met mijn auto. Ik ben me er dus al jaren van bewust dat er een dag gaat komen dat ik de administratie mag toesturen.

Na wat avonden alles dubbel na te hebben gekeken van garage bezoek tot bekeuring heb ik de administratie richting de heer R.W. Vanmaris van de belastingdienst gezonden. Dit blijkt een afdelingshoofd te zijn.

Kort na het toezenden heb ik een brief retour gekregen. In deze brief zegt de Belastingdienst dat ze tijdens een beperkte controle hebben geconstateerd dat mijn administratie niet juist is. (Intimidatie) De belastingdienst meent dat ik op de volgende 10 plekken ben gesignaleerd. (intimidatie) Dan volgt er een opsomming van parkeer acties. Deze parkeer acties komen bij de parkeer service vandaan. (Dit is telefonisch bevestigd) Het is bekend dat Parkline en Park Mobile hiermee de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) hebben overtreden. Vreemd genoeg hebben ze van de Belastingdienst niet alle parkeer acties aangegeven in de brief. Wat als ik voor deze genoemde acties een reden had gezocht, was men dan later terug gekomen (nu een beperkte controle) om een verklaring voor de andere niet genoemde acties te halen?

De Belastingdienst meent in deze ook nog eens dat mijn administratie onjuist is (intimidatie), dat ik de administratie niet meer kan en mag aanpassen en ik overtuigend moet aantonen dat het niet juist is. Op voorhand vindt men dat mijn administratie toch onbetrouwbaar is. (intimidatie)

Een belletje naar de belastingdienst via het telefoon nummer in de brief leert mij dat je anoniem (als je ook zonder nummer zenden belt) een vraag kan stellen, maar ook dat men je erg graag terug belt en de zaak er even bij kan pakken. Bij navraag blijkt dat het gesprek "kan worden opgenomen" de medewerker weet niet welke gesprekken worden bewaard! Pas dus op hier mee.

Mijn advocaat zag het al somber in. De Belastingdienst heeft altijd gelijk indien het om bewijslast gaat blijkt uit vorige rechtzaken. Ik zat al te rekenen wat het mij gaat kosten. Toch was ik van mening dat het niet klopt. Iedereen kan mij wel ergens parkeren met een eigen kaart. Anderen kunnen een verkeerd kenteken opgeven. Heeft de Belastingdienst een foto of ander bewijs NEE!

Belasdingdienst zit FOUT! Een ieder die dit nu ook mee maakt of gaat maken; Laat je niet intimideren! De Belastingdienst heeft geen poot om op te staan! Het gebruik van de parkeer gegevens is niet correct en de Belastingdienst durft geen rechtzaak aan te gaan. Mijn advies is; geef flink gas terug. Geef aan de de W.B.P. is overtreden. In mijn geval werd de parkeer kaart zakelijk door meerdere personen gebruikt en van de prive rekening afgeschreven. Wij hebben geen gebruik gemaakt van het wisselen van kenteken op de parkeer kaart. Ook niet in steden als Amsterdam. Dit is/was ons risico! Voor ons was het onmogelijk aan te tonen welke auto er wel/of niet was geparkeerd. De aanmelding van de parkeer kaart gebeurde centraal vanaf kantoor. Uiteindelijk hadden we dit graag voor de rechter gezien omdat dit deze actie "schieten met hagel" van de Belastingdienst (interne naam) onklaar zou maken. Na een rechtzaak kunnen ze de gegeevns nooit meer gebruiken.

Dit geheel is dus pure intimidatie! DE BELASTINGDIENST KAN EN MAG GEEN GEBRUIK MAKEN VAN PARKEER GEGEVENS!

Tevens wil ik nog even kwijt dat ik hierbij SMS Parking steun. Ze hebben als enige dienst verlener geen gegevens van hun gebruikers overhandigd aan de Belastingdienst. Helaas zijn wij (financieel) niet in staat Park Mobile (en PArk-Line) juridisch aan te klagen. Ik had ze graag voor de rechter gezien, maar misschien komt dit nog.

SMS parking heeft de rechtzaak gewonnen en hoeft geen gegevens af te staan. De belastingdienst heeft GEEN beroep aangetekend. Men weet dat ze fout zitten. Gebruik deze informatie in je weer woord.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen