2001 Mark

Joined: Wed, Jun 30th 2010, 13:06 Total Topics: 2 Roles: Lid Vzr
Last Login: Tue, Jul 30th 2013, 13:27 Total Posts: 2 Moderates: N/A

Latest Topics

Topic Created Posts Views Last Activity
Fraude Sep 24th 2012, 16:34 1 3,649 on 24/9/12
BTW aftrek Jan 24th 2012, 12:16 2 3,431 on 24/1/12

Latest Posts

Topic Author Posted On
Fraude 2001 Mark on 24/9/12
Hallo allemaal,
IK heb 2 jaar terug bewust besloten gewoon bijtelling te betalen ivm het steeds complexer worden van wet en regelgeving, definitie woon werk verkeer en mijn job vrij onregelmatig qua bestemming en tijden betreft.
Met veel mensen uit mijn netwerk komen we steeds meer tot de conclusie dat Nederland volkomen is dolgeslagen, we betalen 4x belastingen, BPM, houderschap, accijnzen en dan nog eens bijtelling. Als het bijtellen betaalbaardedr zou worden gemaakt betalen nog meer mensen met liefde maandelijks de bijtelling dus netto meer inkomsten voor de staat. Het huidige systeem vraagt gewoon dat mensen creatief doen. In belgie betaal je per maand 180 euro voor een BWM 3 serie waarvoor je hier minimaal 500 per maand moet neertellen.
Waarom geen afwaardering op basis van afschrijving. Ik wil best in een 2de hands BMW van 7 jaar oud rijden en een correctie bijtelling betalen maar niet over de toenmalige catalogus prijs. Dit zou naar mijn id ook veel meer helpen de 2de hands markt van luzxe auto's op te krikken.
Als we naar Brussel moeten luisteren over Europa en het noodfonds doen we alles zgn centgraal maar bijtelling en andere luxe belastingen houdt Nederland lekker nationaal en bekrompen
BTW aftrek 2001 Mark on 24/1/12
Er blijkt een nieuwe regeling te zijn waarbij de BTW aftrek wordt beperkt omdat de fiscus ziet dat iedereen die bijtelling betaald dus ook veel prive km maakt met deze auto.
Dit houdt in dat er een andere BTW rekenmethode gebruikt moet worden welke de werkgever nl weer extra kosten brengt op jaarbasis, i.e. BTW op benzine, onderhoud, aanschaf, verzekering etc.

Klopt dit? Is dit te voorkomen?

En ik maar denken dat de bijtelling van de werknemers zelf al genoeg is..... toch maar overwegen mijn auto op onze Zwitserse onderneming te zetten en 1x per jaar daar leten keuren etc. Dan heeft de fiscus totaal geen inkomsten meer!

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen