Juridische stappen tegen Leasemaatschappij

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Feb 15th 2011, 14:24

3893 J

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 1
Momenteel zit ik in de clinch met de leasemaatschappij. Deze is erg makkelijk en snel in het afwentelen van kosten op de werkgever die het op haar beurt weer inhoudt op dhet salaris van de werknemer. Helaas heb ik een werkgever die ook niet opkomt tegen deze wanpraktijken.
1e issue: bij het inleveren van de auto (einde contracttijd) waren er wat deukjes; deze kosten worden nu van mijn salaris ingehouden. Ik mocht mij niet beroepen op mn eigen risico, omdat ik de schades niet pro-actief gemeld had. n.b. de leasemaatschappij heeft de auto laten ophalen en ik heb nooit een schaderapport hoeven tekenen.

2e issue: bij het inleveren van mijn tijdelijke auto, heb ik bij de garage geconstateerd dat er etensresten in de kofferbak lagen. Ik heb dit ter plekke gemeld en gevraagd of ik dit alsnog moest reinigen. De garage vertelde mij dat dit geen probleem was. 3 weken later wordt ik nu ineens geconfronteerd met schoonmaakkosten ad 400 euro! De kosten waren derhalve hoog dat de leasemaatschappij besloten heeft dit op mijn werkgever en dus mij te verhalen.

Dit is onacceptabel en ik wil daarom juridische hulp inschakelen. Heeft dit zin?


Ik wil juridische stappen ondernemen, maak ik kans en hebben jullie adviezen?
Feb 24th 2011, 20:47

1012 Team

Lid Vzr

Total Topics: 4
Total Posts: 62
Beste J,

Dit heeft zeker zin. Er moet getekend worden bij het inleveren van de auto voor schades. Hier sta je sterk. Wel vervelend dat de schades niet gelijk gemeld zijn. Dit is wel voor alle partijen altijd veel duidelijker. Buiten dat, moet het expliciet in je berijdersovereenkomst staan dat niet op tijd gemelde schades doorbelast kunnen worden. Als dit dan al zo is, is dit nog niet rechtsgeldig in onze beleving. Een procedurefout kan nooit de consequentie hebben dat je voor de hele schade opdraait. Dit is buiten proportioneel. Aanvechten dus.

Succes.

Groet
Team VAVDZ
Jun 28th 2011, 23:10

2120 Philip

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 2
Hallo J,
Zeker aanvechten. In je verhaal geef je aan dat er van beide problemen geen constateringen op papier staan, die laten zien dat ze aanwezig waren bij de overhandiging. Er waren dus officieel geen papieren.
Mijn advies zou zijn je werkgever aan te geven dat ze onterecht loon hebben ingehouden. Als ze daar tegen in verweer willen, leg dan eens uit wat voor schade het zou opleveren als je stappen zou ondernemen; de werkgever mag nooit loon inhouden, zeker niet voor dergelijke dubieuze kosten. Dat kost veel meer dan dat beetje onkosten. Een constructievere benadering zou zijn om aan te bieden zelf het bedrag aan te vechten.

Succes,
Philip.
Mar 6th 2014, 13:26

3171 Gert

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 6
jur stappen tegen de leasemij heeft geen zin, ze hebben maar één contrtactpartij en dat is degeen die de auto leaset en dat is de werkgever. Die heeft een overeenkomst ondertekent waarin ongetwijfeld een bepalingstaat waarin iets over de inleverscahde is vastgelegd.
dat er schade op de auto is geconstateerd zonder rapport en onderteking vooraf is niet de juiste weg, want de schade kan ook achteraf of door de transporteur zijn veroorzaakt. Uw werkgever heeft dus onterecht de kosten aan de leasemij betaald en ook onterecht ingehouden. Schoonmaak kosten voor 400 is echt buitenproportioneel. Een reéel uurloon is € 30 en er staat plm. max 2 uur voor om een normale schoonmaakbeurt uit te voeren. Ik heb het idee dat of de auto zeer vuil was (in gerookt? ook misschien) maar ook hier geldt. Niets getekend , niets afgesproken wat vast ligt? dan mag er niets worden belast en hoef je niet te betalen.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen