3171 Gert

Joined: Tue, Jun 28th 2011, 16:03 Total Topics: 1 Roles: Lid Vzr
Last Login: Mon, Jun 23rd 2014, 10:30 Total Posts: 6 Moderates: N/A

Latest Topics

Topic Created Posts Views Last Activity
hercalculeren Mar 6th 2014, 13:02 1 4,006 on 6/3/14

Latest Posts

Topic Author Posted On
Juridische stappen tegen Leasemaatschappij 3893 J on 6/3/14
jur stappen tegen de leasemij heeft geen zin, ze hebben maar één contrtactpartij en dat is degeen die de auto leaset en dat is de werkgever. Die heeft een overeenkomst ondertekent waarin ongetwijfeld een bepalingstaat waarin iets over de inleverscahde is vastgelegd.
dat er schade op de auto is geconstateerd zonder rapport en onderteking vooraf is niet de juiste weg, want de schade kan ook achteraf of door de transporteur zijn veroorzaakt. Uw werkgever heeft dus onterecht de kosten aan de leasemij betaald en ook onterecht ingehouden. Schoonmaak kosten voor 400 is echt buitenproportioneel. Een reéel uurloon is € 30 en er staat plm. max 2 uur voor om een normale schoonmaakbeurt uit te voeren. Ik heb het idee dat of de auto zeer vuil was (in gerookt? ook misschien) maar ook hier geldt. Niets getekend , niets afgesproken wat vast ligt? dan mag er niets worden belast en hoef je niet te betalen.
wel moeten betalen maar niet prive mogen rijden 17932 Patricia on 6/3/14
Patricia , Het maakt niet uit of de auto financial wordt geleased of niet. Op het moment dat een werknemer een auto van de zaak krijgt valt de werknemer onder het bijtellingsregime.
Om hier onderuit te komen moet de werknemer een verklaring voor ,,geen privé gebruik" invullen . Deze kun je downloaden vanaf de site van de Belastingdienst. In ieder geval hoeft dan de werkgwever geen loonbijtelling te doen. Sterker nog ik meen te lezen dat het een bestelauto of bus is welke door diverse anderen ook nog in gebruik is. Hiermee kan de werkgever met de fiscus afspreken het gebruik per bus af te kopen voor € 300 per jaar. Wel moet de berijder een ritten staat ter controle bijhouden en ook met de werkgever op schrift vastleggen dat de auto niet privé wordt gebruikt. Dat de werkgever een bedrag van het salaris inhoudt omdat de auto ook privé gebruikt kan worden, kun je oplossen door de auto niet meer mee naar huis te nemen, dus bij de werkgever te stallen na werktijd. dan is er geen grond voor inhouding voor privé gebruik, omdat de auto niet ter beschikking staat. Als de werknemer het toch in blijft houden moet hij het bedrag wel anders noemen want er is geen sprake van gebruik en ook niet van beschikbaarheid.
hercalculeren 3171 Gert on 6/3/14
Zie veel bezwaren tegen hercaluleren. Is niet meer nodig. Bij LeasePlan is er het product Easy pakketten, waarop precies staat tegen welk bedrag de meer / minder kilometers worden verekend en welk bedrag je per dag moet betalen als je de auto eerder inlevert en welk bedrag je per dag terug krijgt als je langer blijft doorrijden. Tussentijds hercalculeren is ermee vervallen.
Makkelijk toch?
Opslag op boete 1044 Jan on 5/6/12
Leaseplan rekent geen adm kosten, als je de boete tijdig betaald, Indien je niet (tijdig) betaald dan betaald LeasePlan de boete om verhoging (sancties) te voorkomen en rekent dan wel adm kosten. Overigens kun je bij LeasePlan ook de boetes per mail krijgen en direct via i-deal betalen. wel zo makkelijk.
Afkopen bestaand leasecontract 9711 Peter on 5/6/12
Beste Peter,

Indien je de nieuwe auto laat afleveren voor het einde van de bestaande overeenkomst is er sprake van een te kort aan afschrijving op de oude auto. Dit te kort (verschil boekwaarde / handelswaarde zal de leasemaatschappij aan je werkgever doorberekenen. Omdat leasemaatschappijen tegen het einde van het jaar een afleverstop hebben, meestal vanaf 15 november, is er sprake van in jouw geval 2,5 maanden eerder be;eindigen. De kosten liggen afhankelijk merk, model zo rond de € 700. Reken zelf het verschil in bijtelling uit of dit lonend is.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen