Opslag op boete

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Sep 2nd 2010, 18:53

1044 Jan

Lid Vzr

Onderwerpen: 4
Berichten: 6
Mijn leasemaatschappij rekent administratiekosten voor het verwerken van een boete.
Ik krijg ongeacht de hoogte van de bekeuring € 10,- administratiekosten voor mijn kiezen. Dit is toch niet normaal..... Met 20.000 klanten en 1 boete per jaar per leaseauto is dit € 200.000,-!!! Er zit daar echt geen afdeling van 6 man boetes te verwerken...
Sep 2nd 2010, 18:57

1012 Team

Lid Vzr

Onderwerpen: 4
Berichten: 62
Beste Jan,

Wij hebben dit onderwerp ook op onze radar. Om welke leasemaatschapij gaat het? Hierbij gelijk een oproep aan andere berijders; "geef aan in dit forum of anoniem op info@verenigingautovandezaak.nl als je ook administratiekosten doorberekend krijgt."

Groet
Team VAvdZ
Sep 20th 2010, 23:05

723 Ernst

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 6
Wat zegt je werkgever? Ik trek die opslag (met medeweten werkgever er gewoon vanaf).
Jul 1st 2011, 12:48

4249 Mickel

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 1
wij werken met H4 lease, ook zij verhogen de boete met 9,50 euro per bekeuring plus btw.
Jul 6th 2011, 22:03

1726 Remco

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 2
Nou, ik lijk er slecht af te komen: bij ING Car Lease betaal ik 12,50 toeslag, afgetrokken door de werkgever van het salaris. Bovendien moet ik zelf het bedrag overmaken naar CJIB. ICL scant de bekeuring in, doet hem in een envelope en incasseert...

Die bekeuringen van 6 km te hard voor € 34 +12,50 worden dan wel heel extreem duur... Helpt overigens wel, als je een paar keer op dezelfde doorgaande weg bent geflitst, nu mijn vrouw nog ;-)
Apr 27th 2012, 11:09

7287 jos`

Lid Vzr

Onderwerpen: 1
Berichten: 5
Als je bij ICL nu Alphabet kiest voor toezending per mail dan krijs je geen administratiekosten meer ( let op dat je de mail goed aankrijgt en dat hij niet in de Spam filter gaat )
Jun 5th 2012, 15:48

3171 Gert

Lid Vzr

Onderwerpen: 1
Berichten: 6
Leaseplan rekent geen adm kosten, als je de boete tijdig betaald, Indien je niet (tijdig) betaald dan betaald LeasePlan de boete om verhoging (sancties) te voorkomen en rekent dan wel adm kosten. Overigens kun je bij LeasePlan ook de boetes per mail krijgen en direct via i-deal betalen. wel zo makkelijk.
Jul 8th 2012, 14:13

6094 Dusreeds

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 3
Leasemaatschappijen zijn continu bezig met compenseren van goedkope aanbestedingen voor autoparken door na verkrijgen van de handtekening om de leaseauto's te leveren op alles proberen geld te verdienen.
boetes worden op kenteken aangeleverd en als je vaste berijder bent is de enige handeling doorsturen naar je adres. (alleen bij shortlease/vervangende auto is er iets meer zoektijd nodig.)
Die tien euro is gewoon het zelfde als die 6 euro van de politie: legale diefstal.
Bandje stuk voordat je 2mm bereikt heb? eigenrisico. Had je die spijker maar moeten zien liggen met 120km/uur...

De administratiekosten die de leasemaatschappij rekent zijn naar mijn inzien een poging om alle kleine lettertjes te misbruiken door te stellen dat die handelingen niet tot de afgesproken opdracht en service behoren terwijl boetes en dergelijke altijd al op de zelfde manier worden geint, via kenteken. Dus een keer de kentekens en vaste berijders doorgeven aan boetepolitie en klaar.


Jul 8th 2012, 14:22

1726 Remco

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 2
Leuk zo'n service, boetes betalen per ideal. De leasemaatschappijen hebben dat slim bedacht: direct betalen en rente trekken van onze betalingen, zij hoeven pas weken later CJIB te betalen. Maar, eerlijk is eerlijk, handige service. Ik betaal echter pas een paar dagen voor vervaldatum per ideal.
Sep 19th 2012, 18:42

230 Roland

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 2
Terberg leasing hanteert ook de administratiekosten van ongeveer 10 euro per boete. Vind ik dat eerlijk? Ja en nee, als de maatschappij de boete direct voldoet en dan een kopie van de boete aan je doorstuurt mogen ze van mij daar best een bedrag tegenover stellen. Maar als de maatschappij de boete eerst op zijn beloop laat tot er een verhoging CJIB overheen komt en pas daarna gaat voldoen en je dan nog een bedrag aan administratiekosten vraagt ja dat is illegalie diefstal net als inderdaad die 6 euro voor het CJIB.

Verder mag ik niet mopperen over de lease maatschappij. Als alleen dat ik het van zotte vind dat ik zelf al twee jaar achter een nieuwe groene kaart aan jaag!!!
Bel je eerst de leasemaatschappij op dan krijg je te horen, uw werkgever heeft de verzekeringen elders onder gebracht. Oké dat kan, dus bel je de verzekeringsmaatschappij op met de vraag of je een nieuwe groene kaart mag omdat de oude verlopen was. Krijg je als antwoord, sorry meneer maar u bent op de verkeerde afdeling uw moet bellen met 020- blablabla. Waarop ik antwoorde, hoeveel premie staat er nog open op mijn kenteken? Hoezo meneer? Nou daar ben ik benieuwd naar. Nee er staat niet open en de verzekering is tot het einde van het jaar al betaald. Oké dank u voor de info, maar mag ik dan nu van u een nieuwe groene kaart van u per post. Nee meneer u moet naar 020-blablabla bellen. Waarop ik antwoorde, laat maar zitten ik hoef niets meer te hebben van u want ik ben klaar met uw klantvriendelijke gedrag. Pffff nog niet de moeite kunnen doen om door te verbinden of digitaal een verzoek door te zenden naar een andere afdeling.

Toch zat het mij niet lekker, eens te meer omdat ik voorgaande aan het gesprek ook al twee emails had verzonden aan de lease maatschappij met daarin dezelfde vraag waarop je zelf nog eens geen bericht terug krijgt.
Zoals ik al schreef zat het mij niet lekker dus toch maar 020-blablabla gebeld en daar trof ik een vriendelijke en correcte dame. Zij heeft voor mij een nieuwe groene kaart verzorgt en een lease verklaring welke ik nodig had voor mijn privé verzekering. Ik vraag aan haar kunt u het in 1enveloppe stoppen dan scheelt dat weer in de kosten en het milieu want ja ook wij zijn CO2 bewust bezig waarop ze mij meld ik zou het graag willen meneer maar de verschillende stukken die u opvraagd komen uit verschillende printers en zullen dus separaat bij u aankomen. Kijk niet het gewenste resultaat maar wel een antwoord waar je iets mee kunt!

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen