9194 Willem

Joined: Wed, May 23rd 2012, 15:12 Total Topics: 1 Roles: Lid Vzr
Last Login: Fri, Feb 19th 2016, 08:46 Total Posts: 4 Moderates: N/A

Latest Topics

Topic Created Posts Views Last Activity
Hogere bijtelling door vertraging fiscus Jan 9th 2014, 11:58 1 2,970 on 9/1/14

Latest Posts

Topic Author Posted On
Hogere bijtelling door vertraging fiscus 9194 Willem on 9/1/14
Dag mensen,

Mijn nieuwe leaseauto is vorig jaar juni besteld, 18 december 2013 in Nederland samen met 6 andere auto's uit die levering gekeurd, en aangemeld bij de VWE.

Door vertraging bij RDW en/of belastingdienst (wegens overgang naar nieuwe cardsize kentekenbewijzen) zijn er 4 auto’s in 2013 uitgeleverd en wordt een klein restant in 2014 uitgeleverd. Hierdoor krijg ik morgen pas mijn kenteken te weten. Volgende week dinsdag krijg ik dan mijn nieuwe auto.

Aangezien het echter om een 14% 88g/km Ford Focus gaat, vrees ik dat hij door deze vertraging in 20% terecht komt ipv 14%. Iemand enig idee of er nog opties zijn om de 14% kwalificatie te "redden"?
Kunduz plannen 8068 Patrick on 25/5/12
Nou daar gaan we dan. Plannen zijn bekend, vanaf 1 januari 2013 krijg ik ongeveer 2200 euro bruto op jaarbasis bijgeteld vanwege het feit dat ik een leaseauto heb die ik niet prive gebruik. Op zich niet veel, maar principieel onverteerbaar. En dat dan alleen voor de resterende looptijd. Zodra mijn huidige auto "op" is gaat de volledige bijtelling van start (mei 2013) :-(

(En dat compenseren via lagere inkomstenbelasting trap ik niet in hoor. Het netto effect van een verlaging van het percentage van welke belastingschijf dan ook zal nooit even groot zijn. En als aftrekpost opvoeren zal het waarschijnlijk al helemaal nooit worden)
Kunduz plannen 8068 Patrick on 25/5/12
Uit het lenteakkoord: "Met ingang van 1 januari 2013 worden de woon-werkkilometers die worden gemaakt met de door de werkgever ter beschikking gestelde auto (de auto van de zaak of de leaseauto) aangemerkt als privékilometers en tellen daarom mee voor de vraag of er aanleiding is tot bijtelling. Bestaande gevallen worden geëerbiedigd. Dit overgangsrecht wordt momenteel uitgewerkt"

Dit houdt in dat iedereen zijn huidige regeling mag voortzetten en dat er nog een voorstel gaat komen tot "afbouwen" van bestaande regelingen. Op dit punt is het dus ook nog niet duidelijk of mensen bijvoorbeeld bij het aflopen van een leasecontract al meteen overgezet worden of dat een eventuele afbouwregeling doorloopt in een nieuwe leaseauto na januari 2013. De regeling voorziet er immers in dat zo'n ontheffing voor het kalenderjaar geldt. Tussentijds opzeggen houdt in met terugwerkende kracht vanaf 1-1 van het bewuste jaar ... Allerlei haken en ogen dus. Ik hou mijn hart vast ...
Kunduz plannen 8068 Patrick on 23/5/12
Niet echt fris van de overheid. Ik woon in Huizen, werk in Eindhoven en gebruik mijn leaseauto 100% puur voor mijn woon-werk verkeer. Dat zijn bij benadering 1200km per week. Dat is waarvoor ik hem heb gekregen end dat is een deel van mijn salarispakket. Alle privekilometers worden met de auto van mijn vrouw gereden.

Een alternatief is er bovendien ook niet. Ik pieker er niet over om prive te gaan betalen om "te mogen" werken. Huizen heeft bovendien geen station, en met de trein gaan zou inhouden dat ik eerst 40 minuten met de bus naar Hilversum moet. Ook onwerkbaar dus.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen