10723 Eric

Joined: Mon, Jul 30th 2012, 20:15 Total Topics: 1 Roles: Lid Vzr
Last Login: Tue, Jun 24th 2014, 21:18 Total Posts: 4 Moderates: N/A

Latest Topics

Topic Created Posts Views Last Activity
chip, ik heb je Jul 16th 2013, 12:48 2 4,335 on 16/7/13

Latest Posts

Topic Author Posted On
Bijtelling na 2016 15240 Martin on 24/6/14
Je punt is... ?

Ik heb even een simpel schetsje gemaakt. Zal er voortaan een disclaimer bijzetten dat het niet de intentie heeft een volledig sluitende berekening te presenteren. Iedereen weet dat een leaseauto leuk en een luxe kan zijn tegen beperkte kosten voor de berijder (kosten die je overigens zelf ws maar deels zou gaan maken). Echter, geeft dat de overheid dan het recht om daar meteen maar weer op binnen te harken?

Wat de brandstof betreft, ik snap de relevantie niet. Brandstof zit niet in je bijtelling. Ook leaserijders die zelf hun privékilometers zouden moeten tanken betalen dezelfde bijtelling als wie grenzeloos mag doortanken.

Daarnaast... veel mensen met representatieve functies mogen geen yaris of polo leasen omdat ze niet bij hun functie passen. Sterker nog, er zijn genoeg banen/werkgevers waar de keuze van de auto erg beperkt is. Zo is mijn broer accountmanager en heeft het bedrijf een vast merk/type auto. Hij zou natuulijk met zijn voeten kunnen stemmen, maar in tijden van crisis ben je soms blij een baan te hebben?

Ik heb naast mijn leaseauto een kleine privé auto. Die komt qua kosten niet eens in de buurt van wat ik aan bijtelling nu al betaal.

En helemaal even los van bovenstaande, ik vind het van God los dat alles waar een werknemer ook maar een beetje profijt van zou kunnen hebben door een roverheid genadeloos wordt afgeroomd in haar onstilbare honger naar meer. De belastingwoede is naar mijn mening bizar doorgeslagen. En dat komt schrijnend tot uiting in deze bijtellingsdiscussie.
Bijtelling na 2016 15240 Martin on 23/6/14
Quote door
De overheid geeft aan dat de lage bijtellingscategorieën succesvol geweest zijn, maar dat deze op het moment te veel geld kosten.



Belachelijk statement weer en dezelfde fout als die gemaakt wordt bij de Hypotheekrente aftrek. Het is geen kostenpost maar een derving op verwachte inkomsten. Dat is totaal iets anders. (Kosten is geld wat je kwijtraakt wat je al hebt. Belasting heeft men pas als het is weggegraaid bij de burger). En Puur gebaseerd op het waanidee dat idereen die nu in een 14 of 20% auto rijdt dan straks lekker in een 25% auto zou gaan rijden.

De hele bijtelling is sowieso veel te duur en bestaat puur door inhaligheid bij de overheid. een overheid die ook zonder de bijtelling al zou profiteren van het feit dat mensen een leaseauto rijden. Immers in een leaseauto leg je makkelijker je kilometers af doordat het niet je eigen portemonnee is. Dus de overheid krijgt meer inkomsten door de accijns en BTW op (meestal) diesel, terwijl mensen met een privéauto daar zuiniger mee zijn. Ook de MRB op dieselauto's zijn hoger dan die op de benzinevariant die veel mensen privé zouden hebben.

Zullen we even een simpel sommetje maken?

Stel, je hebt een jaarinkomen van 50.000 , een leaseauto op 25% van 30.000 waar je 4 jaar in gaat rijden en verder geen andere kosten of wat dan ook.
Je maandelijkse bijtelling is dan 625 Euro, en netto wordt dat 306 Euro. ofwel 3672 per jaar (bron, http://www.berekenhet.nl/inkomen/bijtelling-auto-van-de-zaak.html). Netto heb je dan na die 4 jaar 14688 Euro neergeteld. Dat is bijna de HELFT van de oorspronkelijke cataloguswaarde. Anders gezegd, voor alleen al die bijtelling kun je een leuke Skoda fabia Combi, een Yaris of een Polo aanschaffen om maar wat te noemen.



Grtx
chip, ik heb je 10723 Eric on 16/7/13
Hoi,

Zoal eenieder hier wel weet komt uit de koker van de overheid zelden een onbaatzuchtige regeling die automobilisten iets brengt zonder dat daarwattegenover staat.

Zo ook nu.
http://www.technischweekblad.nl/nieuwe-chip-maakt-auto-doelwit.336834.lynkx

Graag zou ik vavdz willen vragen ook hier ernstig stelling tegen te nemen. Prima dat er automatisch gebeld wordt bij een ongeluk. maar commerciële of opsporingsdoeleinden gaan me te ver.

Groet
Bestellen vóór 1 oktober 2012 tbv omzeilen dieseltax en verhoging BTW? 9071 B on 30/7/12
Jun 7th 2012, 13:32Quote door 9071 Bart
Kan iemand me vertellen dat als ik een nieuwe lease-auto bestel vóór 1 oktober 2012, ik hiermee de aankomende dieseltax voor zuinige diesels en de verhoging van de BTW omzeil (er vanuitgaand dat alle maatregelen van Den Haag voorlopig doorgaan)? Of is hier sprake van dat de prijs op dit vlak bepaald wordt ten tijde van het op kenteken zetten van de auto, dus ná 1 oktober 2012?


Wat is nu weer de dieseltax? Komt dat er ook nog es bij in ons graailand?

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen