Kunduz plannen

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

May 16th 2012, 12:52

506 Gerd

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Dramatisch ... Als het allemaal doorgaat zou het €5300 netto per jaar betekenen voor een stuk werkgereedschap dat ik nodig heb voor het uitoefenen van mijn functie. Maar goed ... Dan gaan we maar met zijn allen:

* Tijdens het tanken met de tankpas ook jerrycans vullen en per 15 liter voor 75% van de prijs verkopen op Marktplaats en de plaatselijke rommelmarkten:)
* De auto van de zaak 's avonds en in de weekenden verhuren aan de buurman:)
* Mee doen aan RallyCross om ergens een eerste geldprijs in de wacht te slepen:)
* Taxi rijden in het weekend en/of luxe bel taxi voor plaatselijke ouderen in de avonden en weekenden:)
* Boodschappenservice
* Koeriersdiensten
* iemand nog ideeen? :):)

Sorry ... Het is allemaal wat banaal ... Maar dit gaat echt pijn doen.
May 16th 2012, 13:26

8110 Marcel

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 31
@ Gerd

Je verontschuldigd jezelf al enigszins onderaan je reaktie maar wilde je qua ideeën even in de richting sturen van de overheid. M.a.w. verzin maar iets waardoor je het "gestolen geld" weer terug krijgt i.p.v. dat je werkgever er voor opdraait.

Je hebt best leuke ideeën dus ik zie je reaktie graag tegemoet.
May 16th 2012, 13:33

4336 Herman

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 41
Aan de ene kant blij dat ik vorig jaar een 'goedkope' leaseauto heb genomen maar aan de andere kant voel ik me wel goed gepakt. Ervanuitgaande dat er geen overgangsregeling komt ga ik er ongeveer €300,- bruto per maand op achteruit. Dat is met een resterende looptijd van mijn huidige lease auto vanaf 1 jan 2013 (dan nog 2,5 jaar) een bedrag van €9000,- voor een auto die ik alleen voor mijn werk gebruik. Bedankt overheid!
Als ik bedenk dat ik collega's heb met een dure Audi, Mercedes, BMW,Volvo, etc.. dan kom ik er in verhouding goed vanaf, want ik wil niet weten wat wat die gaan betalen maar ik wordt er niet vrolijk van.

Het is dus wel zeker dat die 500km geschrapt wordt.
Linkje 1
Linkje 2

--edit--
Wat zal ik blij zijn als het lease contract afgelopen is want dan ga ik never-nooit-niet-meer een lease auto afnemen omdat het altijd gedonder is met de overheid omtrent het gebruik van deze auto's. Daarnaast kan ik prive een vele betere auto rijden dan dat ik het via de lease kan doen en dan zonder gezeur van een kilometerregistratie die ik bij de belastingdienst moet kunnen overhandigen Private lease misschien nog wel maar zeker nooit, maar dan ook nooit meer zakelijke lease.
May 16th 2012, 14:06

8227 Tako

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 2
@Herman
Inderdaad je komt er nog goed vanaf. Hierzo net 2 maanden een 'dikke' BMW, en nog 3 jaar en 10 maanden te gaan met mn lease contract.
En ja ... dat gaat me NETTO meer dan 750 euro per maand kosten!!! Is 34.5K€ over rest van mn leasecontract.
Echt belachelijk. Mag de overheid dit zomaar?

May 16th 2012, 14:30

8091 H.

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 6
@Gerd
Leuke ideeen maar je moet het probleem bij de wortel aanpakken. Die wortel is het gestoorde regentenzooitje in Den Haag. Maar daar zal toch wat meer geweld aan te pas moeten komen. De deal voor het bijna weggeven van onze Leopard 2 tanks aan Indonesie is afgeketst. Laten wij er met elkaar een paar kopen en dan, op naar De Haag !
Dat laffe zooitje ongeregeld daar gaat het dan dun door de broek en pas dan zal er wat geregeld kunnen worden. Het is uiteraard niet uitvoerbaar maar er zit een kern van waarheid in. We maken nooit een vuist en dat weet de gore regentenkliek ook en dus trappen ze ons steeds meer de finaciele afgrond in. Morrend gaan we ten onder.
May 16th 2012, 15:46

4336 Herman

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 41
@Tako: Zo'n dikke BMW heb ik gelukkig prive op het pad staan dus vandaar dat ik mij enigszins gelukkig mag prijzen met de goedkope leaseauto die ik nu heb. Maar laat het duidelijk zijn: Ik spendeer liever die €9000,- aan mijn eigen BMW dan aan de staat.
€34.5K, damn..dat is niet leuk meer, je kunt op deze manier al bijna je persoonlijk failissement aanvragen.

Ik blijf stiekem wel hopen op een overgangsregeling maar ik ben er bang voor dat dit niet gaat gebeuren.
May 16th 2012, 22:08

6590 Paul

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 2
Weet iemand wat er gebeurd met het eigen risico, nu de woon-werk kilometers als fiscaal privé wordt gezien? Het "verbod" op eigen risico is gebaseerd op zakelijke kilometers.. (En in onze AVR staat ook dat er geen eigen risico is op zakelijke kilometers.
May 16th 2012, 22:20

8900 Alrik

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 7
Ik ben ook uiterst verbaasd en boos over de plotselinge aanpassingen in deze regeling. Dat men de regeling aan wil passen vind ik nog enigszins te begrijpen, als veel geld moet vinden. Maar dat dit zo abrupt gebeurd vind ik echt niet kunnen. Wij rijden allebei een leaseauto, maar hebben prive een 'busje'. Rijden geen kilometer prive, houden alles bij (jaar geleden controle gehad, alles prima in orde). Nu dus 10k per jaar betalen. Ineens, zonder enige overgang. Onbegrouwbare overheid, want ik wist dit niet toen ik de prive auto kocht en de lease auto ging leasen. De leaseauto is niet eens geschikt voor prive gebruik. Ik stel voor dat we met zijn allen een fiscaal advocaat zoeken, en die samen betalen. Ik denk dat de overheid juridisch vrij zwak staat, omdat dit erg 'onbetrouwbaar' is, in ieder geval voor bestaande contracten. Zou dit vanuit de vereniging kunnen ?
May 17th 2012, 13:12

6156 Ralph

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 5
Ik werk vanuit huis als vertegenwoordiger en heb bewust een aangepaste auto omdat ik er prive niet mee rij.
Betekent dit nu dat ik alleen woon-werk kilometers maak als ik eens in de twee weken naar de zaak rij? en wat als ik eerst een klant bezoek en daarna naar de zaak rij?
Vraag me sterk af of de overheid mij ''zomaar'' kan verplichten om € 4000,- (netto per jaar) extra belasting te laten betalen. En dit terwijl ik ter goeder trouw een 500km verklaring heb gekregen.
Als het doorgaat koop ik voor € 500,- een auto op Marktplaats en mag mijn baas me een (belaste) kilometer vergoeding geven, zou niet weten waar ik anders de € 4000,- vandaan moet halen.
May 17th 2012, 13:12

8918 Milan

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Gisteren in de Telegraaf:

Sommige maatregelen zullen de ene groep harder treffen dan de andere. Mensen die ver van hun werk wonen, zullen de eersten zijn die merken dat de nieuwe belasting op woon-werkverkeer wel meer dan het gemiddelde van rond de 2 procent van het huishoudbudget afknabbelt. Zo zullen werknemers met een auto van de zaak die geen bijtelling afdroegen omdat ze er minder dan 500 kilometer privé mee reden, vanwege dit ’voorrecht’ in vijf jaar stapsgewijs 7 tot 9% koopkracht inleveren.

Zou betekenen dat er een soort van overgangsregeling komt.

Hoedanook: Ik rij een 60K wagen alleen zakelijk. Dat zou me 7.500 euro netto per jaar kosten. Leasekontrakt loopt nog minimaal 4 jaar. Dit KAN toch niet.
May 17th 2012, 14:09

8900 Alrik

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 7
@ Milan. Als we niet heel hard 'nee' zeggen kán dit dus wel. Als je ook nog kinderen in de kinderopvang hebt en je verdiend met je vrouw samen meer dan 125k, dan is het nog veel erger want dan gaat ook de kinderopvang bijdrage naar 0. Gewoon hard werken, mag van deze Kunduz vrienden niet, helaas.
May 17th 2012, 14:31

2400 Roel

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 10
Ook ik werk vanuit huis en bezoek klanten door geheel nl, ik zelf woon in Limburg en hoofdkantoor zit in Rotterdam. Dus woon werk meer dan voldoende km's. Maar goed natuurlijk geen doen om elke dag op en neer om de auto op te halen en dan naar klanten te gaan, privé ook veel te duur.
Vorige jaar heb ik juist besloten om een kleinere auto te kiezen met veel luxe om puur zakelijk te gaan rijden. Privé een grote mondeo staan ivm gezin. Bevalt uitermate goed, alleen die koetjes bijhouden........
Maar goed, de verandering staat voor de deur en als er geen overgangsregering komt voor bestaande leasecontracten, zullen we de bijtellingen per 2013 moeten slikken.

Ik ga dan uiteraard ook privé rijden. Lease contract voor 40.000km pj, gebruik gaat minimaal worden 55.000km pj omdat ik er ook privé in ga rijden, dus de werkgever mag 21 cent per km extra betalen aan de leasemaatschappij. Gaat de werkgever dat doorbelasten aan mij als extra eigen bijdrage? Want ja, hij heeft er samen met mij voor gekozen om het leasecontract te baseren op die 40.000 en er niet privé er in te rijden. En die extra benzine dan? Was achteraf gezien dan toch niet beter geweest een diesel te nemen dan een benzine hybride lexus en ga zo maar door.

Thanks kunduz, hoop dat jullie komen met een overgangsregering, anders is werkgever en werknemer extra genaaid met deze schatkist opvul constructie.
May 17th 2012, 14:37

8110 Marcel

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 31
Het komt er bij deze nieuwe maatregel gewoon op neer dat vele onder ons belasting moeten gaan betalen over iets (een voordeel: het privé gebruik van een auto van de zaak) wat we niet hebben/gebruiken. Met andere woorden ik hoef/kan toch ook geen belasting gaan betalen over een vermeend inkomen.

Ben het in deze geheel de Vavdz eens dat het niet erg is als de verklaring word ingetrokken als er maar een andere eerlijke regeling voor in de plaats komt waarbij het uitgangspunt altijd moet zijn: de gebruiker betaald en wel naar gebruik. Als er een goede regeling komt zoals bijvoorbeeld een gestaffelde bijtelling dan denk ik dat dit door de meeste als eerlijk en begrijpelijk word ervaren!?
May 17th 2012, 14:45

8091 H.

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 6
@Marcel
Ik ben het absoluut niet met u eens. De bebruiker betaalt allang gestaffeld dat zit al in de absurd hoge brandstfprijs. Ook de mrb en bpm brengen goud geld op voor de Haagse uitzuigers. De auto is een melkkoe die uitgemolken wordt tot het bloed uit de spenen komt. Als u dat begrijpelijk vind, kolder maar het zij zo.
May 17th 2012, 14:47

8091 H.

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 6
Sorry, bebruiker moet uiteraard gebruiker zijn. De typefoutjes komen denk ik door ergernis.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen