Kunduz plannen

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

May 11th 2012, 00:34

8191 Frank

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Ik rijd mijn zakenauto 40-45.000 km puur zakelijk, woon-werk is 40 km, dus ...Voor het gezin een leuke gezinsauto erbij. Weer een belastingverhoging alsof wij als hardverdiende burgers nog niet genoeg belastingen betalen. Onze Haagse elite praat over bezuinigingen en besparingen, maar het enige wat ze doen is belasting verhogen: zakenauto duurder belasten, hypotheekaftrek afschaffen, BTW 2% omhoog. Als ze nou eens net zo creatief worden om te bezuinigen als belastingen te verhogen...Wat mij betreft een zakenregering, en tevens de ambtenarentop vervangen na iedere verkiezing, het geheel is alleen bezig om zichzelf in stand te houden. Neem nou de wachtgeldregeling voor 2e kamer leden, nou deze gaat van 4 jaar naar 3.5 jaar, nou wat een bezuiniging zeg...Zakenregering en in plaats van naar een tekort van 3% streven, een tekort van -3% nastreven! Als onze overheid een B.V. was waren ze allang failliet geweest.
De Duitser betaalt 6% van de waarde van de zakenauto per jaar, de Oostenrijker betaalt max Eur 600 per jaar; allemaal redelijke bedragen waarbij de aanschafwaarde van de auto nog veel lager is en wij...? Wij zijn de melkkoeien in het kwadraat.
May 11th 2012, 10:36

8068 Patrick

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 10
And the soap continues:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/12107667/__Bijtelling_ook_voor_bus_baas__.html
May 11th 2012, 10:44

8227 Tako

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 2
Als dit toch gaat gebeuren zou dit belachelijk zijn.
Ik heb net een leaseauto gekregen, die moet nog 3 jaar en 10 maanden in de lease ...

Omdat ik zelf een prive auto heb (A3 van 6 jaar oud), en in mn lease auto alleen maar zakelijk wil rijden heb ik een mooie auto uitgezocht.

Als bovenstaande plannen uit komen gaat me dit verhaal netto 753 Euro per maand kosten! Dat zou echt belachelijk zijn. Kan me voorstellen dat mensen die een nieuwe auto gaan bestellen deze regeling aangepast gaat worden. Maar toch niet voor bestaande lease auto rijders??
May 11th 2012, 15:42

8267 Henri

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 2
Sluit mij aan bij Joost. Het is goed om zoveel mogelijk input te laten geven.
May 11th 2012, 16:20

8110 Marcel

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 31
@Alex

Als je de auto privé aanschaft maar wel voor de zaak gaat rijden dan wordt je ook beslist niet gelukkig aangezien de € 0,19 kilometer vergoeding ook op de schop gaat!
May 11th 2012, 16:34

4336 Herman

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 41
@Marcel:Maar dat is weer op te lossen met een mobiliteitsbudget waar je bv.
- een auto via private lease kunt nemen zonder belastingdienst problemen qua kilometerregistratie
- zakelijke kilometers mee kunt bekostigen (lees: kilometervergoeding)

Het mobiliteitsbudget zal via de werkgever geregelt moeten worden en de vraag is of dat de werkgevers gaan doen of niet. De werkgevers die het al hebben zullen een zegen zijn voor de niet-prive leaserijders daar.
May 11th 2012, 16:36

8267 Henri

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 2
Na 25 jaar heb ik in 2011 besloten om de zakelijke auto niet meer privé te gebruiken. Met het geld wat ik bespaarde heb ik voor ons gezin een grotere en veel duurdere auto gekocht. Over een jaar of 5 zou ik de extra kosten eruit hebben.
Helaas vanaf 2013 is het feest over en krijg ik de rekening gepresenteerd. Het kost me volgend jaar ruim 5500euro extra. Als ik dit eerder had geweten dan was ik de zakelijke auto gewoon privé blijven gebruiken.
Er zit dus niets anders op dan de auto van de zaak toch weer privé te gaan gebruiken en de nieuwe privé auto in de mottenballen te doen. In ieder geval minimaal gebruiken want er staat een 'gratis' auto voor de deur.
Ik reed vorig jaar veel minder km'ers (totaal privé en zakelijk), maar liefst 8000km. Dat gaat volgend jaar weer veranderen. Goed voor de staatskas maar niet voor het milieu. Mijn werkgever is ook een grote verliezer omdat ik 15000km extra ga rijden. Dat kost hem ongeveer 7000euro extra.

Het totale kostenplaatje wordt dus veel hoger. Mij kost het 5500euro (min de minder privékosten van 3000euro) en de werkgever 7000. Totaal 9500euro meer. De totale kosten zijn dus veel hoger.

Ik begrijp best dat door de 19cent/km regeling die komt te vervallen ook autorijders aangepakt worden. Iedereen maar dan wel evenredig. Een overgangsperiode is wel het minste of alleen bij aanschaf van een nieuwe auto. Dat kun je al doorvoeren per 1 september. Iedereen is namelijk gewaarschuwd.

Een ander punt wat dan ook aangepakt moet worden zijn de zogenaamde elektrische 0% bijtelling-auto’s. Die ontspringen de dans. Waarom hoeven die niets extra te gaan betalen? Het is toch ook woon-werk verkeer en dus privégebruik? Ik ben benieuwd wat het antwoord van Den Haag hier op is. Als leaserijders bv massaal een Opel Ampera aanschaffen dan levert dat de staatskas veel minder op. Ook werkgevers, zullen ondanks de duurdere aanschaf etc, geld kunnen besparen.

Ik mis dus van Den Haag nog een duidelijke en ‘eerlijke’ verdeling van de kosten over alle Nederlanders. Betalen ok maar dan iedereen.
May 11th 2012, 16:38

2522 Ron

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Ik rijd net sinds vorig jaar mijn leaseauto 100% zakelijk (fijn ook dat je dan voor een groot deel van NL automatisch in de categorie 'fraudeur' valt). Belangrijkste reden daarvoor voor mij was dat ik geen keuzevrijheid meer had bij een nieuw contract en aan het nieuwe verplichte model heb ik prive weinig (te klein). De ruime, voormalige 2e auto doet sindsdien dienst als volwaardige gezinsauto. De uitgespaarde kosten gaan inmiddels voor een groot deel op aan de duurdere kinderopvang. Met deze nieuwe plannen blijft er eigenlijk voor ons maar 1 keuze: mijn vrouw stopt met werken en daarmee de kinderen van de kinderopvang, gezinsauto de deur uit en de leaseauto (met tegenzin) dan maar weer ook prive gaan rijden. Waar ik zo langzamerhand behoorlijk genoeg van heb is de wispelturigheid van de overheid rondom leaseautos. Alsof het tegenwoordig nog een luxe is. Als je een leaseauto alleen zakelijk rijd is het echt alleen maar een last (km registratie, plek op de oprit, etc.). Ik verwacht dat wij echt niet het enige gezin zijn dat dit soort drastische opties zal overwegen.
May 11th 2012, 22:04

8311 M.

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 2
Zouden we voor de jaarwisseling enige vorm van conclusie kunnen verwachten over de woon/werk kms vanuit de politiek?

En wat nu als de nieuwe coalitie na 12/9 (als deze er ooit gaat komen) nu ineens alles weer omdraait en de lasten aan de andere kant verhoogd?

Plannen maken kunnen ze wel in Den Haag, maar duidelijkheid verschaffen voor de lange termijn (lees de gemiddelde lengte van een leasecontract) is duidelijk teveel gevraagd.

Ik stel voor dat iedereen uit protest de auto's vd zaak lekker op de zaak laat staan en de extra reistijd voor lief nemen. Daarna met een zo oud en goedkoop (vervuilende) mogelijke auto de woon-werk kms afleggen! Dan heeft Groenlinks in elk geval geen voordeel meer uit het Kunduzakkoord!

Wat kun je anders...
May 11th 2012, 23:26

8308 Dick

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 4
Hmm het aantal vestigingen van de bv vergroten?
May 12th 2012, 12:21

8110 Marcel

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 31
Is rekening rijden van de baan? Is er nog sprake van eenmogelijk gestaffelde bijtelling? Of moet nu een kleine groep de rekening gaan betalen?

Hiervoor mis ik wel de juiste argumenten met betrekking tot:

- Eerlijkheid het is niet bepaald zo dat je naar ratio van gebruik betaald.
- Milieu, als we dan toch moeten betalen dan gaan we de auto ook maar (extra veel) gebruiken ook.
- Keuze vrijheid: keuzes hebben we niet want ons inkomen hangt af van het werk waarvoor/bij we de auto helaas nodig hebben.

Aangezien ik en mijn collega's/medewerkers de meeste kilometers kilometers in het buitenland rijden waar verschillende vormen van rekeningrijden wel worden toegepast (is terecht de gebruiker betaald) worden we toch al dubbel genaaid omdat we middels de houderschapsbelasting in Zuid-Holland toch al de hoofdprijs betalen voor iets waar we nauwelijks gebruik van maken. Kunnen we hier in Brussel/Den Haag nog voor worden gecompenseerd (-:?

Dit alles doen wij wel om onze Handel in het buitenland aan de man/vrouw te brengen waarvan de BV Nederland ook behoorlijk profiteert. Als deze plannen 1 op 1 doorgaan dan verkoop ik mijn auto en doen we de deur toch lekker op slot!

May 14th 2012, 08:29

8068 Patrick

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 10
@Dick, zat ik inderdaad ook aan te denken, vroeg me af of mijn huisadres als een soort van 'bijkantoor' ingeschreven kan worden, benieuwd wat dat voor gevolgen heeft voor mijn werkgever.

ook ik vertrek vanuit rechtstreeks vanuit huis om mijn klanten te bezoeken, ik woon in Bredas en mijn klanten zitten in Brabant en Limburg, terwijl mijn hoofkantoor in Nieuwegein zit.

Bovenstaande zou natuurlijk niet meer ter zake doen als de gehele bijtelling op mijn kosten komen, bij het vervallen van het woon-werk verkeer als zakelijke kilometers wel.
May 14th 2012, 08:31

8068 Patrick

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 10

Wat voor mij ook een optie is:
mijn bedrijf heeft zijn Nederlandse hoofkantoor in Nieuwegein, maar valt vervolgens weer onder een vestiging in Brussel.

weet iemand of er een mogelijkheid is om als Nederlander een auto in België te (laten) leasen?
May 14th 2012, 13:25

8308 Dick

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 4
@Patrick, Het gaat natuurlijk in wetgeving en de stelling is woon-werk verkeer prive. Wanneer je vanuit een standplaats werkt (al is dat thuis) dan moet op een of andere manier worden vastgelegd dat het een werklocatie is. Een werklocatie betekent ook dat je in aanmerking komt voor belastingaftrek. maar daar heeft de wetgever jaren geleden al van gezegt dat er een eigen opgang, wc etc moet zijn wil een woonhuiskantoor ook werklocatie zijn.

UIteindelijk gaat het om logica bij wetgeving en wat ze willen bereiken:

Inmiddels briefje gestuurd naar de VVD. Daarin schrijf ik een paar stellingen waarvan ik denk wat de motivatie is bij de politiek. Hieronder staan ze
1. Je wilt dat mensen een kleinere auto rijden
2. Je wilt dat ze nieuwe auto's  kopen
3. Je wilt graag dat ze een electrische auto of zo rijden! (Men wil iets met nedcar of zo)
4. Je wilt dat ze verhuizen en dichter bij het werk gaan wonen
5. Je wilt dat de werkgever dit gaat betalen.
6. Je wilt graag bpm en de auto zelf ook in 4 x 25procent terug verdienen (
May 15th 2012, 18:01

8311 M.

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 2
"weet iemand of er een mogelijkheid is om als Nederlander een auto in België te (laten) leasen?"


Ja dat weet ik, en dat is helaas niet mogelijk. De europese unie heeft een woonplaatsbeginsel bedacht wat bepaalt op welk kenteken je auto staat. Degene die de rekening betaalt heeft hier part nog deel aan.

In Belgie maken ze hier nu ook weer niet zo'n punt van, maar als een Nederlandse diender/douane je treft met Nederlands rijbewijs en een buitenlands kenteken op de auto kun je direct even de BPM afrekenen, terwijl de auto niet eens van jou is.

1 europa, wellicht over 50 jaar, maar voorlopig nu nog niet!

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen