Kunduz plannen

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

May 18th 2012, 23:00

8900 Alrik

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 7
Fiscalist zou fijn zijn....

De regeling is overigens formeel zo dat de woon-werk kilomters vanaf 1 januari 2013 gaan meetellen als privé kilometers, en dat je dan dus niet meer aan de minder dan 500 km's komt als privé gebruik, behalve als je op 1 kilomter van je werk woont...

De overheid wil graag dat we de leaseauto op kantoor zetten en met een privé auto naar ons kantoor rijden en daar overstappen in de leaseauto. Praktisch denken is blijkbaar weinig politici gegeven. Ik wil graag met enkelen een goede fiscalist inhuren.
May 19th 2012, 11:16

8994 Jan Harold

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Ik rijd sinds een jaar een auto v/d zaak en houdt keurig de kilometers bij om bijtelling te voorkomen. Dat was in mijn geval zinvol, omdat ik 60.000 km per jaar rijdt en daarom een comfortabele auto gebruik met aanschafprijs € 50.000,=.

Prive rijden we een grote gezinsauto (die in verleden zakelijk werd gebruikt) op diesel. Is dus een behoorlijke last per maand. Die auto raak ik in deze tijd aan de straatstenen niet kwijt.

De zakelijke auto is nog maar een jaar oud (geen leasecontract, maar door zaak aangeschaft). Inruil is zeer kostbare optie. In mijn budget is geen ruimte voor de bijtelling van meer dan € 600,= netto per maand. Wat te doen?

Ik heb begrip voor lastenverhogingen, maar in mijn gevoel is deze toch wel heel erg zwaar en voor veel mensen niet op te brengen. Volgens mij komt dit land zo nog verder in de problemen.



May 19th 2012, 11:47

2400 Roel

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 10
Iedereen moet meebetalen aan het oplossen, echter sommige onevenredig veel en dat zijn oa wij!

het gaat om een auto waar je zelf geen profijt van hebt, want we gebruiken het allemaal om onze job te kunnen uitvoeren en niet om van huis naar het werk te rijden en weer terug, oftewel woon/werk. Dus laten we de andere gereedschappen dan ook maar gaan belasten zoals de laptop, mobiele telefoon, onkostenvergoeding voor onderweg enz enz. en als het meezit leveren we ons volledig salaris in om onze job te kunnen uitoefen beste kunduz boys and girls. Is dat wat ze willen

hoe zit het met al die ambtenaren die hun job moeten uitvoeren en daarom een auto vd zaak rijden MET of zonder chauffeur. O nee dat zijn de ministers en de staatssecretaris en zo die betalen we toch al.........

Maar goed, nogmaals een overgangsregering moet er komen lijkt me, anders komen er een hele hoop gezinnen zwaar in de problemen, want een dergelijke bijtelling hakt er bij vele zeer waar in op het te besteden budget. Kan ik nog blij zijn met een bijtelling van 14% v 42.000,-

May 20th 2012, 21:29

9029 Dennie

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Mooi allemaal dat woon werk belast wordt maar daar heb ik niet voor gekozen. ik heb een baan waar ik 120km moet rijden als ik alleen maar naar kantoor hoef. ik heb deze baan toen genomen omdat er een auto van de zaak bij zat en deze kosten hiermee gedragen zouden worden. nu moet ik ook nog aan een duurdere hoge auto ivm rugklachten en ben ik helemaal de klos.

Hoe zouden ze eigen omgaan als ik direct vanaf thuis naar een klant ga? is dat zeker ook prive?
May 21st 2012, 13:33

8068 Patrick

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 10
@Dennie,

"Hoe zouden ze eigen omgaan als ik direct vanaf thuis naar een klant ga? is dat zeker ook prive? "

Daar ligt nu juist het zere punt, zoals de plannen er nu voorstaan is het straks zo dat die kilometers juist belast gaan worden (feitelijk kun je niet anders concluderen dat de gehele vrijstelling van niet -privé gebruik gaat verdwijnen), tenzij je dus je auto van de zaak op het kantoor hebt staan. Dan zal je dus eerst naar 'de zaak' moeten rijden (privé met auto, fiets of OV) en daar de auto 'van de zaak' moeten pakken om naar je klanten toe te rijden.

Ook ik zit met dat probleem, mijn hoofkantoor zit in Nieuwegein, ik woon in Breda en mijn klanten zitten in Oosterhout, Boxtel en Maastricht, derhalve rijd ik nu inderdaad met mijn lease -auto rechtstreeks naar mijn klanten.
Stel je voor dat ik eerst naar Nieuwegein moete rijden om dan vervolgens naar Maastricht af te reizen.....
May 23rd 2012, 12:39

9006 Pim

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 3
Alleen de woonwerk km worden belast, niet de zakelijke. Dus als je vanuit huis werkt en rechtstreeks naar klanten rijdt, kan de standplaats je huisadres zijn. In dat geval is er geen woonwerk. Moet je niet te vaak naar de zaak rijden, ik dacht in de oude regeling als je 40x per jaar naar een vast punt rijd dan wordt het weer als woonwerk gezien. Ik weet uiteraard niet of deze regels blijven of ook dat wordt veranderd.
Maar anders ligt hier een mogelijkheid voor alle vertegenwoordigers e.d.
Tenslotte wordt de auto ook niet prive gebrukt en heb je geen woonwerk verkeer.
May 23rd 2012, 15:21

9194 Willem

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 4
Niet echt fris van de overheid. Ik woon in Huizen, werk in Eindhoven en gebruik mijn leaseauto 100% puur voor mijn woon-werk verkeer. Dat zijn bij benadering 1200km per week. Dat is waarvoor ik hem heb gekregen end dat is een deel van mijn salarispakket. Alle privekilometers worden met de auto van mijn vrouw gereden.

Een alternatief is er bovendien ook niet. Ik pieker er niet over om prive te gaan betalen om "te mogen" werken. Huizen heeft bovendien geen station, en met de trein gaan zou inhouden dat ik eerst 40 minuten met de bus naar Hilversum moet. Ook onwerkbaar dus.
May 23rd 2012, 15:44

8110 Marcel

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 31
Ja Willem in Nederland word je nu eenmaal niet gestimuleerd om te werken! Werkloosheid willen we graag terug dringen maar één ieder die niet op fietsafstand werk kan vinden zal zo wie zo niet aan het werk gaan omdat het reizen er naartoe te duur is en werk dus te weinig oplevert!

Ik vindt dit een totaal verkeerde stap. Dit is inderdaad een makkelijke manier om geld binnen te halen maar de lasten worden op deze manier wel heel ongelijk verdeelt en er gaat geen enkele sturende werking uit van dit beleid, immers met de huidige huizenmarkt is het niet mogelijk dichter bij je werk te gaan wonen. Ook word het verstandig omgaan met de zakelijke auto door het afzien van het rijden van privé kilometers, ongedaan gemaakt, et cetera. Dit alles met als grote verliezers de vele werknemers, werkgevers als ook het milieu.

Ben benieuwd hoe de plannen die na Pinksteren bekend worden er in detail nu uit gaan zien.
May 23rd 2012, 22:28

6649 Robin

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 13
Ik heb hier ook uitsluitend (met strikte kilometeradm.) voor het werk een VW Transporter staan. Deze kan ik alleen voor het werk gebruiken, zit tjokvol met gereedschap en onderdelen. Ik kan niet en wil niet prive met deze bus gaan rijden. Wij hebben geen keuze over welke bus we zouden willen, dit formaat is het minimale ivm alle gereedschappen die we nodig hebben om ons werk te kunnen doen. Sommige collega's rijden nog in een duurdere Ford Transit, verlengt, verhoogt, etc.

Nu is de cataloguswaarde heel hoog van zo'n bus (40000 euro), als die opgedrongen plannen doorgaan gaat dat net onder de 400 euro per maand kosten. Auto op de zaak neerzetten gaat niet, werk in het gelderland en overijssel, maar ook soms in Limburg of Noord-holland. Ons bedrijf zit ten westen van Rotterdam. Dat is onbegonnen werk.

Hopelijk wordt er nog een oplossing gevonden...
May 25th 2012, 10:03

8276 K

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 2
Ik vind het niet kunnen om voor lopende contracten zomaar te bepalen dat je bijtelling moet gaan betalen voor je lease auto. Die van mij loopt nog twee jaar en heb bewust voor deze auto gekozen, aangezien we al een lease auto in het gezin hadden waar we wel al bijtelling voor betalen. Straks moeten wij voor twee gaan betalen, een aardige aderlating op ons te besteden budget (circa 5000 euro per jaar netto minder).
Dit kan toch niet zomaar!!!!!!!!!!!! Ik wil en hoef mijn lease auto niet prive te rijden en wil dit graag zo houden.
May 25th 2012, 10:23

9194 Willem

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 4
Uit het lenteakkoord: "Met ingang van 1 januari 2013 worden de woon-werkkilometers die worden gemaakt met de door de werkgever ter beschikking gestelde auto (de auto van de zaak of de leaseauto) aangemerkt als privékilometers en tellen daarom mee voor de vraag of er aanleiding is tot bijtelling. Bestaande gevallen worden geëerbiedigd. Dit overgangsrecht wordt momenteel uitgewerkt"

Dit houdt in dat iedereen zijn huidige regeling mag voortzetten en dat er nog een voorstel gaat komen tot "afbouwen" van bestaande regelingen. Op dit punt is het dus ook nog niet duidelijk of mensen bijvoorbeeld bij het aflopen van een leasecontract al meteen overgezet worden of dat een eventuele afbouwregeling doorloopt in een nieuwe leaseauto na januari 2013. De regeling voorziet er immers in dat zo'n ontheffing voor het kalenderjaar geldt. Tussentijds opzeggen houdt in met terugwerkende kracht vanaf 1-1 van het bewuste jaar ... Allerlei haken en ogen dus. Ik hou mijn hart vast ...
May 25th 2012, 10:37

4336 Herman

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 41
Aanstaande dinsdag, uiterlijk woensdag, weten we meer hoe men in Den Haag denkt om te gaan met een overgangsregeling.
Details 500km verklaring
May 25th 2012, 17:19

8110 Marcel

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 31
Het is dus "duidelijk". Als gevolg van deze belachelijk regeling ga ik dus:

1. Om bijtelling te voorkomen de auto dus thuis laten staan en op de fiets naar mijn werk en die paar keer dat het regent kan ik altijd nog de auto nemen want de 500 km privé blijft gehandhaafd.
2. Als ik nu s'avonds, s'nachts en in het weekend een inbraak/brandalarm op de zaak krijg moet ik dan ook gaan fietsen of zouden dit wel zakelijke kilometers zijn!? Als ik op de fiets moet zijn de boefjes al gevlogen dan wel de zaak al uitgebrand.
3. Belachelijk regeling trouwens dat het alleen voor leaseauto's geld aangezien wij alle auto's in eigendom hebben moeten we ze zeker maar na 1 jaar en 20.000 km een auto in gaan ruilen omdat de werknemer terecht zegt ik wil 'm niet meer. Mag ik het verlies in Den Haag gaan halen.
May 25th 2012, 17:21

9194 Willem

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 4
Nou daar gaan we dan. Plannen zijn bekend, vanaf 1 januari 2013 krijg ik ongeveer 2200 euro bruto op jaarbasis bijgeteld vanwege het feit dat ik een leaseauto heb die ik niet prive gebruik. Op zich niet veel, maar principieel onverteerbaar. En dat dan alleen voor de resterende looptijd. Zodra mijn huidige auto "op" is gaat de volledige bijtelling van start (mei 2013) :-(

(En dat compenseren via lagere inkomstenbelasting trap ik niet in hoor. Het netto effect van een verlaging van het percentage van welke belastingschijf dan ook zal nooit even groot zijn. En als aftrekpost opvoeren zal het waarschijnlijk al helemaal nooit worden)
May 25th 2012, 17:41

5878 lucas

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Ik neem aan dat dit ook voor gekochte auto's door het bedrijf geldt? Looptijd is dit soort situaties ook meestal 4 jaar of 200.000KM max. voor een diesel. Mijn auto is aangeschaft in jan. 2012 en gaat me EUR 500 netto/mnd kosten!!

Ik baal ook van dit akkoord, ik rijdt nagenoeg nooit prive, minder dan 500KM, echter mijn woon/werk is plus/minus 1300km/week.

Denken jullie dat het een optie is om i.p.v. eerst nar de zaak te rijden dit via een klant of andere zakelijke afspraak te doen? vervolgens na je eerste afspraak rijdt je door naar de zaak. Meer thuiswerken wellicht?

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen