Contract beëindigen private lease

VZR onderzocht voor u hoe diverse aanbieders van private leaseconstructies ermee omgaan als een klant eerder van het contract af wil. De uitkomsten van dit onderzoek kunt u in dit artikel lezen.

Meld u aan om alles te zien!

Aanmelden is gratis en is in minder dan twee minuten geregeld.
U krijgt toegang tot interessante en bruikbare informatie over bijtelling, mobiliteitsbudgetten, private lease en rekentools.

Ook ontvangt u onze nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte blijft.

Om deze pagina te kunnen zien heeft u minimaal een Basic lidmaatschap nodig.

Klik hier om aan te melden!

Al lid van VZR? Klik hier om in te loggen.
Bij het aangaan van een private lease overeenkomst spreekt u met de leasemaatschappij een contractduur af. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor 24, 36, 48 of zelfs 60 maanden. Hoe langer de contractduur is die u afspreekt hoe lager het termijnbedrag over het algemeen is.

U kunt bij het aangaan van een bepaalde looptijd echter niet in de toekomst kijken. Het kan heel goed zijn dat gedurende de looptijd van de overeenkomst uw persoonlijke situatie wijzigt, bijvoorbeeld omdat u een andere baan heeft gekregen waarbij u uw auto niet meer nodig heeft.

Leasemaatschappijen bieden u de mogelijkheid om het private lease contract voortijdig te beëindigen. Hier zijn wel voorwaarden aan gesteld, zoals een minimale contractduur en een opzeggingsvergoeding die in rekening wordt gebracht.

De hoogte van de opzeggingsvergoeding is afhankelijk van de leasemaatschappij. VZR hanteert een opzeggingsvergoeding van maximaal 35% van de resterende maandtermijnen. Een aantal aanbieders gaat echter uit van een hogere opzeggingsvergoeding, of baseert het op een andere berekeningswijze. In sommige gevallen is er sprake van kosteloze contract beëindiging. Of hier sprake van is, en onder welke voorwaarden, verschilt per aanbieder.

VZR heeft de belangrijkste spelers in de markt van private lease met elkaar vergeleken. Dit helpt u verder met het bepalen van de juiste keuze.
Download hier de volledige vergelijking: Vergelijking Private Lease aanbieders op Contract beëindiging

Wij adviseren onze leden om geen private leasecontract af te sluiten waarbij de beëindigingsregeling onduidelijk of veel te hoog is. U kunt niet in de toekomst kijken en weet dus ook niet in welke situatie u de komende jaren terechtkomt. Dat het ontbinden van een contract geld kost, is duidelijk en ook niet onredelijk. Het moet echter wel in verhouding staan tot de kosten die de aanbieder heeft vanwege het voortijdig beëindigen.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Of wilt u advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.


private lease

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen