Elektrisch rijden

De overheid stimuleert het rijden in een elektrische auto op diverse manieren. De lage bijtelling en subsidieregelingen op de aanschafkosten hebben elektrisch rijden steeds populairder gemaakt voor zakelijk gebruik. De overheid heeft zelfs aangegeven dat er vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto's nieuw verkocht mogen worden (lees hier de te verwachte elektrische auto's). De overheid heeft nog niet aangegeven welke extra maatregelen er genomen worden richting de andere milieubelastende sectoren zoals o.a. vliegtuigen, schepen, industrie, landbouw. 

Cradle to cradle
De elektrische auto is nog continue in ontwikkeling. Actieradius en laadtijden van de accu's zijn nog punten waarop volop ontwikkeld moet worden. Vraagstukken rondom restwaarde, onderhoud en levensduur zijn nog onvoldoende beantwoord. En hoewel elektrische auto's qua CO2-uitstoot vanzelfsprekend zeer milieuvriendelijk zijn, zijn er ook geluiden te horen dat de elektrische auto cradle-to-cradle op dit moment nog niet zo een milieuvriendelijk alternatief is voor de auto met een verbrandingsmotor. Want als die elektrische auto's gevoed worden voor koolgestookte centrales, dan zijn ze niet zonder uitstoot. 

​Laadpaal aftrekbaar
Elektriciteit is relatief goedkoop. Verlies de bijkomende kosten echter niet uit het oog. Werkgevers zorgen vaak voor een laadpaal, maar niet altijd. Een laadpaal thuis is echter wel een "must" en kost al gauw meer dan € 1.500,-. Deze kosten zijn onder bepaalde voorwaarden weer aftrekbaar van uw bijtelling. 

Verschillende gemeenten hebben speciale parkeerplaatsen gecreëerd voor elektrische auto's inclusief oplaadfaciliteiten.

​Bidirectioneel laden
Een nieuwe elektrische ontwikkeling is het Bidirectioneel laden. Dat houdt in dat je de energie uit je auto-accu thuis kan teruggeven om op te koken, of via een thuisaccupakket op te slaan om later te gebruiken. Dat heeft Vehicle2Grid (V2G).

Via intelligente software kun je je auto 's nachts (op het goedkoopste moment) weer op laten laden voor de volgende dag. 

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen