Elektrisch rijden

De overheid stimuleert het rijden in een elektrische auto op diverse manieren. De lage bijtelling en subsidieregelingen op de aanschafkosten hebben elektrisch rijden steeds populairder gemaakt voor zakelijk gebruik. De overheid heeft zelfs aangegeven dat er vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto's nieuw verkocht mogen worden (lees hier de te verwachte elektrische auto's).

EV van het Jaar
De EV van het Jaar verkiezing bepaald de beste elektrische auto van het jaar. Download hier alle data van de beoordeelde EV's van EV2021. Ieder jaar wordt op basis van negen criteria de beste elektrische auto van het jaar gekozen. Onder leiding van vakjury worden de criteria gewogen. De EV van het jaar is een initiatief van Vereniging Zakelijk Rijders. VZR werkt daarbij nauw samen met een deskundige jury op het gebied van Elektrische Voertuigen. Meer informatie vin je op de pagina voor de EV van het Jaar.

Bijtellingsontwikkeling
Gezien de sterke verkoopstijging van elektrische auto's, bij voornamelijk zakelijke rijders, is de overheid de bijtellingvoordelen van elektrische auto's aan het terugschroeven. Een overzicht hiervan vind je op onze pagina over bijtellingswijzigingen tot 2030.

Wat is de bijtelling van een tweedehands elektrische auto?

De bijtelling geldt alseerst voor de eerste 60 maanden. Wat de bijtelling van een elektrische auto na 60 maanden is hangt af van verschillende punten. Op onze pagina over bijtelling na 60 maanden gaan we hier uitgebreid op in. 

MIA/Vamil subsidies, hoe werkt dat? 
De afgelopen jaren kon er redelijk ruimhartig gebruik gemaakt worden van KIA/MIA en VAMIL regelingen voor auto's met een lagere uitstoot. Deze regels zijn elk jaar aangescherpt. Bekijk hier van welke regels er nu gebruikt gemaakt kan worden. 

Het laden van een elektrische auto
Wat zijn de meest voorkomende vragen over het opladen van een elektrische auto. Wat is handig om te weten over laadpalen en welke (uitgebreide) informatie is er allemaal over accu's en actieradius van een elektrische auto

Over elektrische auto's
Wat bepaalt de aantrekkelijkheid van een elektrische auto? Welke auto heeft nu eigenlijk de grootste actieradius? En welke elektrische auto's kun je dit jaar en volgend jaar verwachten

Heb je een vraag of opmerking?

Neem dan contact op via het vragenformulier!

Vraag stellen

Meld je aan als betaald member en profiteer van de vele voordelen:

  • Toegang tot alle informatie van VZR
  • Inclusief rekenmodellen en downloads
  • Stel vragen aan onze experts
  • Profiteer van korting bij verschillende bedrijven
  • Ontvang de interessantste VZR artikelen thuis in de bus
  • Steun onze lobby in Den Haag en Brussel
Meld je aan Lees meer over de voordelen