Bijtelling bestelauto's

Als u een bestelauto privé gebruikt, dan geldt de reguliere bijtelling over de oorspronkelijke consumentenprijs, het bedrag inclusief btw en (sinds 2005) inclusief bpm. Lees in dit artikel meer over het betalen van bijtelling en hoe u ervoor kunt zorgen dat u geen bijtelling hoeft te betalen.

Meld u aan om alles te zien!

Aanmelden is gratis en is in minder dan twee minuten geregeld.
U krijgt toegang tot interessante en bruikbare informatie over bijtelling, mobiliteitsbudgetten, private lease en rekentools.

Ook ontvangt u onze nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte blijft.

Om deze pagina te kunnen zien heeft u minimaal een Blue lidmaatschap nodig.

Klik hier om aan te melden!

Al lid van VZR? Klik hier om in te loggen.

In principe gelden voor bestelauto's dezelfde bijtellingsregels als voor personenauto's. Als wij over bestelauto's spreken, dan bedoelen wij auto's met een grijs kenteken, onder de 3.500 kg, waarop een personenautorijbewijs van toepassing is.

Als er sprake is van privégebruik van de bestelauto, dan geldt de reguliere bijtelling over de oorspronkelijke consumentenprijs, het bedrag inclusief btw en (sinds 2005) inclusief bpm... Dat de bpm wordt meegenomen in het bedrag waarover bijtelling wordt betaald is zuur, omdat een ondernemer deze bij aanschaf helemaal niet te betalen c.q. deze terugkrijgt van de Belastingdienst. Auto's met een grijs kenteken die voor 1 juli 2005 tenaamgesteld zijn, kennen overigens geen bpm. De bijtelling die op deze auto's van toepassing is gaat over cataloguswaarde zonder bpm.

Een optie voor de berijder is om, net als bij personenauto's, een Verklaring geen privégebruik auto aan te vragen. Echter, hier geldt dan vervolgens de eis van een uitgebreide rittenadministratie. Dit is vooral voor berijders van grijs kentekenauto's die vaak intensief en veel voor verschillende en korte ritten gebruikt worden niet doenlijk. Daarom is er een veelvoud van mogelijke andere regelingen te treffen.


bestelautobijtelling

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen