Eigen risico private lease

Als u schade veroorzaakt aan uw private leaseauto, krijgt u in de regel te maken met een eigen risico. Lees hieronder hoe hoog het eigen risico is van verschillende aanbieders.

Meld u aan om alles te zien!

Aanmelden is gratis en is in minder dan twee minuten geregeld.
U krijgt toegang tot interessante en bruikbare informatie over bijtelling, mobiliteitsbudgetten, private lease en rekentools.

Ook ontvangt u onze nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte blijft.

Om deze pagina te kunnen zien heeft u minimaal een Basic lidmaatschap nodig.

Klik hier om aan te melden!

Al lid van VZR? Klik hier om in te loggen.

Als u schade veroorzaakt aan uw private leaseauto, krijgt u in de regel te maken met een eigen risico. Dit is meestal ook het geval als u zelf een auto koopt en deze verzekert. Dat is dan ook niet onlogisch.

Wat wel van belang is, is om goed te kijken hoe hoog het eigen risico is in het private leasecontract voordat u een contract afsluit. Bij een gewone particuliere autoverzekering heeft u in de regel te maken met een eigen risico tussen € 135,- en € 150,- per schade. Als u te vaak schade rijdt, dan gaat uw premie omhoog en soms legt de verzekeraar ook een extra eigen risico op voor een volgende schade.

Bij een private leasecontract blijft uw maandpremie meestal gelijk gedurende de looptijd, omdat er geen bonus/malus van toepassing is. Echter, vaak is het eigen risico iets hoger. VZR hanteert als norm een eigen risico van maximaal € 300,-. Een aantal aanbieders gaat echter uit van een hoger eigen risico. Als u het eigen risico wilt verlagen, gaat uw maandelijkse leasetarief omhoog. VZR is geen voorstander van dergelijke constructies, al mogen ze natuurlijk wel.

VZR heeft de belangrijkste spelers in de markt van private lease met elkaar vergeleken. Dit helpt u verder met het bepalen van de juiste keuze.

Download hier de volledige vergelijking: Vergelijking Private Lease aanbieders op Eigen Risico

Naast de eigen risico's en de eventuele optie om deze te verlagen zijn er ook aanbieders die extra eisen stellen voordat ze het contract met u sluiten. Bijvoorbeeld een minimum aantoonbaar aantal schadevrije jaren. Verder is het de vraag wanneer het eigen risico doorbelast wordt. Zo zijn er aanbieders die zelfs op WA schades een eigen risico vragen. Dit is bij een normale verzekering ongebruikelijk.

 


eigen risicoprivate lease

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen