Ontstaan en historie VZR

Het idee voor het oprichten van een vereniging voor berijders van een auto van de zaak ontstond in 2007. Toen in de belastingplannen stond dat de bijtelling opnieuw werd verhoogd, viel op dat er geen organisatie specifiek opkomt voor de belangen van berijders. Er was dan ook relatief weinig weerstand tegen die verhoging.

Martin Huisman, nu bestuurslid, sprak verschillende mensen over het idee om daar wat aan te doen. Mensen in zijn omgeving waren gelijk enthousiast en de kiem voor een exclusieve belangenvereniging was gelegd. Zo ontstond Vereniging Auto van de Zaak.

Na ruim een jaar voorbereiding werd in 2008 Vereniging Auto van de Zaak formeel opgericht. Er zijn partners gezocht voor de eerstbenodigde investeringen. Daarnaast zijn diverse vakmensen aangetrokken die allen op basis van no cure no pay hun specifieke kennis en kwaliteiten hebben ingezet om de vereniging inhoud en vorm te geven.

In 2015 besloot het bestuur de vereniging een nieuwe naam te geven, Vereniging Zakelijke Rijders, omdat de vereniging er is voor een ieder die zakelijke kilometers rijdt, of dat nu is in een auto op naam van het bedrijf of in de eigen privéauto, waarvan de kosten tegen een kilometervergoeding worden gedeclareerd of worden vergoed vanuit een mobiliteitsbudget. Met deze nieuwe naam moet dit duidelijker worden.

Heb je een vraag of opmerking?

Neem dan contact op via het vragenformulier!

Vraag stellen

Meld je aan als betaald member en profiteer van de vele voordelen:

  • Toegang tot alle informatie van VZR
  • Inclusief rekenmodellen en downloads
  • Stel vragen aan onze experts
  • Profiteer van korting bij verschillende bedrijven
  • Ontvang de interessantste VZR artikelen thuis in de bus
  • Steun onze lobby in Den Haag en Brussel
Meld je aan Lees meer over de voordelen