MobiliteitsalliantieMOBILITEIT IN NEDERLAND MOET SLIMMER, FLEXIBELER, GROENER EN VEILIGER


De Mobiliteitsalliantie is een breed samenwerkingsverband van de ANWB, RAI Vereniging, TLN, NS, KNV, HTM, RET, GVB, Transdev, Qbuzz, BOVAG, Fietsersbond, Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, MKB Infra, VZR, FEHAC en Rover met één gezamenlijk doel: De Nederlandse mobiliteit vooruit helpen. De alliantie vraagt tenminste één miljard euro aan extra financiële middelen per jaar voor noodzakelijke investeringen in infrastructuur en pleit voor de komst van een minister, die de regie over de mobiliteit heeft. Wil de mobiliteit niet vastlopen dan moet het slimmer, flexibeler, groener en veiliger.

Om dit doel te bereiken hebben we een gezamelijk manifest opgesteld. Klik hier om het manifest te lezen.

Driekwart van Nederlanders ziet mobiliteit vastlopen
Ruim driekwart van de Nederlanders herkent zich in het beeld dat we zowel op de weg als in het openbaar vervoer vastlopen. Dit blijkt uit recent onderzoek van Ruijgrok Netpanel in opdracht van de Mobiliteitsalliantie onder 1500 Nederlanders. Tegelijkertijd staat mobiliteit niet hoog op de politieke agenda, terwijl de Nederlander zich daar wél zorgen over maakt. Ruim drie vijfde van de Nederlanders ziet het voor zich dat in de toekomst één reis met meerdere vervoermiddelen wordt afgelegd. Nederlanders ervaren dat nu niet. Slechts 29 % ziet dat wel gebeuren, aldus het onderzoek.

Bekijk hier het mobiliteitsalliantie rapport

Bouwstenen
De mobiliteitsalliantie heeft 8 bouwstenen benoemt voor een mobiele toekomst. Per bouwsteen worden concrete maatregelen voorgesteld. Elke maatregel staat in het teken van het ontwikkelen van een integraal mobiliteitssysteem.
Meer informatie over de Mobiliteitsalliantie?
www.mobiliteitsalliantie.nl
 

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen