15.000 leden voor VAVDZ!


Datum: 23-05-2013

De Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) heeft onlangs haar vijftienduizendste lid verwelkomd. VAVDZ behartigt sinds drie jaar de collectieve belangen van zakelijke rijders in Nederland. Het ledenaantal is sinds vorig jaar mei met 55% gegroeid.

Waarom sluiten berijders zich aan bij een vereniging in deze tijd van individualisering? Deze vraag is simpel te beantwoorden: De grote groep van berijders van zakelijke kilometers staat onder druk. De fiscale bijtelling is onrealistisch hoog, autoregelingen van werkgevers worden voortdurend aangescherpt en het rijden van een auto van de zaak is niet meer vanzelfsprekend een “voordeel” voor de werknemer. Berijders maken dankbaar gebruik van alle informatie op de website en de mogelijkheid om vragen te kunnen stellen.

VAVDZ helpt berijders met vragen over de bijtelling, zoals bijvoorbeeld de lage bijtellingscategorieën van 0, 7, 14 en 20%. Verder helpt VAVDZ berijders die in benarde posities komen te zitten. Denk aan arbeidsconflicten door buitensporige afkoopregelingen of onterechte doorberekening van een eigen risico. Daarnaast ondersteunt VAVDZ ondernemingsraden bij het aanpassen van de autoregeling of DGA’s als zij te maken krijgen met naheffingen van de fiscus op het gebied van de bijtelling.

De Vereniging is sterk gericht op de toekomst. Door het uitvoeren en publiceren van onderzoeken beïnvloedt zij de publieke opinie. Een voorbeeld is het lopende onderzoek naar “mobiliteitsbudgetten” in samenwerking met het bedrijfsleven. Verder heeft VAVDZ een leidende rol als het gaat om het tot stand laten komen van een keurmerk voor ritregistratiesystemen.

‘Het is leuk om te zien hoe actief de leden zijn’, aldus Martin Huisman, voorzitter van VAVDZ. ‘Leden delen verhalen van situaties of houden ons op de hoogte van processen zodat we alle leerpunten kunnen meenemen en communiceren naar andere leden. Veel berijders hebben de behoefte om hun mening te geven. Meningen, perspectieven, suggesties en opmerkingen van leden worden serieus genomen bij VAVDZ. Wij zijn een frisse jonge club en dat willen we graag zo houden.
 

Geplaatst op: 23-05-2013 09:49

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen