2018 wijzigingen voor de zakelijke rijder


Datum: 15-01-2018

Een nieuw jaar stond voorheen gelijk aan “wijzigingen”. Vooral de zakelijke rijder was de afgelopen jaren gewend dat de bijtellingscategorieën per januari flink wijzigden. Maar laat de bijtelling nu juist hetgeen zijn dat niet per 2018 verandert.

Wat verandert er dan wel voor de zakelijke rijders in 2018?

Bijtelling
Zoals gezegd blijft de bijtelling gelijk. Deze was 4% voor volledig elektrische rijders en 22% voor auto’s die minimaal 1 gram CO2 uitstoten, en dat blijft 4% en 22%.

Per 2019 verandert er wel weer iets in de bijtelling. Dan geldt de 4% voor elektrische auto’s alleen nog maar tot € 50.000,-. Voor het bedrag boven de € 50.000,- betaal je 22% bijtelling.

Voor auto’s ouder dan 15 jaar, de welbekende youngtimers, geldt nog steeds dat deze 35% bijtelling hebben over de economische waarde. Dus wat die auto nu waard is. Daardoor kun je elk jaar je bijtelling aanpassen (lees: naar beneden bijstellen).

BPM
Op een personenwagen zitten verschillende belastingen, denk hierbij aan BPM en BTW. Voor de BPM (Belasting Personenwagens en Motorvoertuigen) geldt, dat er in 2018 nog geen BPM geheven wordt voor volledig elektrische auto’s. Op deze manier wil de Overheid bijdragen aan een beter milieu. Dit voordeel geldt t/m 2020.

De BPM wordt wel in de aankomende jaren verder afgebouwd.

Wegenbelasting
Volledig elektrische auto’s betalen t/m 2020 geen wegenbelasting. Daardoor kan er vaak een aantrekkelijk maandelijks leasetarief afgegeven worden voor EV’s.

Voor Plug-In hybrides geldt t/m 2020 het halftarief. Dat betekent dat je voor een PHEV slechts de helft van de normale wegenbelasting betaalt. Dat is prettig, omdat een plug-in hybride zwaarder is vanwege het accupakket wat toegevoegd is. 

Schrijf je nu in als gratis VZR-lid en blijf op de hoogte van interessante onderwerpen voor zakelijk rijdend Nederland. Daarnaast help je ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347 - 345 246.

Geplaatst op: 08-02-2018 10:50

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen