7% stimuleert niet


Datum: 08-11-2011

 

Er zijn inmiddels twee auto's op de markt die in de 0% bijtellingscategorie voor volume hadden kunnen gaan zorgen. Dit zijn de Opel Ampera en de Nissan Leaf. VAVDZ heeft het vermoeden dat dit vooruitzicht in Den Haag als "te heet" onder de financiële voeten werd gezien. Na een paar simpele kamervragen bleek er al een compleet uitgewerkt voorstel te liggen voor een nieuw 7% bijtelllingstarief. Dit tarief vervangt het 0% tarief.

 

 

Dit betekent dat auto's zonder CO2 uitstoot die tot op heden vrijgesteld waren van bijtelling nu ook 7% moeten gaan betalen. In plaats van een verbetering, een verslechtering ten opzichte van de huidige situatie.

 

VAVDZ voorzitter Martin Huisman hierover: "De categorie van de 0% bijtelling heeft geen volume en zou dit ook niet gaan krijgen met de verruiming naar 50 gram CO2. Het afschaffen van de 0% categorie is financieel daarom helemaal niet nodig. Deze categorie is bedoeld om shonere en zuinigere auto's te stimuleren. Nul procent bijtelling spreekt tot de verbeelding, zeven procent niet. Met deze maatregel ontneem je een belangrijke stimulans voor zowel berijders, bedrijven als fabrikanten in het streven naar schoon en zuinig."

 

De Tweede Kamer stemt op 17 november 2011 over de fiscale wetsvoorstellen voor 2012. 

 

 

 

Geplaatst op: 08-11-2011 08:56

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen