86% positief over noodstopsysteem in de auto


Datum: 06-04-2020

86% van de zakelijke rijders is positief over noodstopsysteem in de auto
 
Van alle zakelijke rijders is 86% positief over een noodstopsysteem in de auto. Meer dan de helft, 53%, van de zakelijke rijders heeft al een automatisch noodstopsysteem in de auto. Tegelijkertijd weet 16% niet of onvoldoende hoe een AEBS systeem werkt. 8% van de zakelijke rijders is ervan overtuigd het remmen zelf beter te kunnen.
 
Vereniging Zakelijke Rijders onderzocht onder haar leden de bekendheid met AEBS of automatisch noodstopsysteem, 823 leden gaven antwoord op de vraag of zij een AEBS-systeem zouden willen hebben.
 
Vanaf 2022 is een noodremsysteem een verplichting in nieuwe auto’s. Bewezen is dat “remmen” niet tot de beste kwaliteiten behoort van bestuurders. Geautomatiseerde systemen kunnen dit veel beter. Toch is 8% van de zakelijke rijders hier nog niet van overtuigd.
 
Maar liefst 53% heeft al een AEBS in de auto. 23% van de berijders kijkt uit naar het moment dat hun volgende auto het systeem zal hebben. 10% van de zakelijke rijders geeft aan dat ze positief zijn over het systeem maar toch niet goed weten hoe het werkt. En 6% van de ondervraagden heeft geen idee wat AEBS is en weet dus ook niet of het wel of niet in de auto aanwezig is.
 
“Gelukkig zien we dat de notoire coureurs die het zelf beter denken te kunnen (8%) fors in de minderheid zijn.” aldus Jan van Delft, voorzitter van VZR. “De verplichte aanwezigheid van een noodremsysteem in alle nieuwe auto’s vanaf 2022 is een goede zaak, berijders willen deze feature graag hebben. Er moet wel goed gecommuniceerd worden hoe een dergelijk systeem werkt. Dit is een breder fenomeen, de informatiebehoefte naar ADAS-systemen (advanced driver assistance systems) is groot.”
 
VZR zal deze maand aandacht besteden aan ADAS-systemen en adviseert zakelijke rijders de ADAS-systemen in hun auto te leren kennen en herkennen.

Geplaatst op: 06-04-2020 10:48

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen