Durf te delen


Datum: 13-06-2017

Een auto heb je tegenwoordig niet meer voor je alleen. Althans, die kant gaat het op. De deelauto is bezig met een opmars. Bij bedrijven met een wagenpark van meer dan 50 auto’s maakt 42% al gebruik van een deelauto. Het delen van een zakelijke auto door verschillende medewerkers wordt steeds meer gemeengoed. Deze auto staat dan klaar voor verschillende medewerkers voor de afspraken die zij buiten de deur hebben.

Sommige medewerkers gebruiken hun leaseauto veelvuldig en kunnen hem niet delen, maar er is ook een grote groep waarbij flexibiliteit belangrijk is. Zij willen bijvoorbeeld graag op de fiets of openbaar vervoer naar hun werk komen, maar voor afspraken aan de andere kant van het land is een auto toch vaak handig. Een deelauto, ook wel bekend als poolauto, kan daarbij een uitkomst zijn.

Drie keer zoveel
De resultaten van het Arval Car Sharing onderzoek laten zien dat er ten opzichte van 2014 drie keer meer deelauto’s rondrijden in hun wagenpark. Het gebruik van deelauto’s is duidelijker merkbaar bij bedrijven met een wagenpark van meer dan 50 auto’s. 42% maakt bij die bedrijven al gebruik van deelauto’s. Binnen drie jaar verwacht 9% van de bedrijven met zulke grote wagenparken over te stappen op deze vorm van mobiliteit. Ook bij kleinere bedrijven is deze overstapbereidheid groot. Een deelauto is namelijk de ideale oplossing voor medewerkers die zelf geen leaseauto hebben, maar toch geregeld externe afspraken hebben.

Vastlegging in autoregeling
Vanuit de VZR geven we tips bij het opstellen van autoregelingen, om bijvoorbeeld het delen van leaseauto’s hierin op te nemen. Hierdoor staat een leaseauto niet de hele dag stil voor de deur van het kantoor en wordt hij efficiënter ingezet onder meerdere medewerkers. 

Geplaatst op: 13-06-2017 10:16

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen