Accijnsverhoging kan zakelijk rijdend Nederland in problemen brengen


Datum: 23-04-2024

Het plan om de accijns op benzine en diesel te verhogen dat eerder in de ijskast was gezet, blijkt er mogelijk in 2025 wel te komen. Het gaat om een accijnsverhoging van € 0,24 op benzine en € 0,15 op diesel.

Tegenstandpunt
VZR is het hier absoluut niet mee eens. Directeur Sander Borsten: ‘De kosten voor de zakelijke rijder zijn door de onbelaste reiskostenvergoeding en oplopende brandstofkosten nu al niet te overzien. Een extra verhoging van deze brandstofkosten kan een deel van zakelijk rijdend Nederland die echt afhankelijk is van de auto in de problemen brengen. Het kost steeds meer geld om op je werk te verschijnen.’

Onvoldoende
De onbelaste reiskostenvergoeding is überhaupt veel te laag en moet gemiddeld genomen geen €0,23 maar €0,35 zijn. Dit komt naar voren uit de jaarlijks berekende normbedragen voor reële kilometervergoeding.

Normbedrag
Het normbedrag wordt bepaald aan de hand van gemiddelden in verschillende categorieën auto’s  waarbij de kilometerkostprijs, zoals gepubliceerd door de ANWB, het uitgangspunt vormt. Op deze manier ontstaat een helder en objectief normbedrag.

Een reële onbelaste kilometervergoeding is essentieel om zakelijke rijders te ondersteunen bij het vervullen van hun professionele verplichtingen. VZR blijft zich inzetten om verdere verbeteringen te realiseren.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de zakenauto en zakelijke mobiliteit en meld je ook aan als gratis member van VZR.

Geplaatst op: 23-04-2024 15:04

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen