Accountmanagers en het belang van de zakenauto


Datum: 24-08-2021

Wij onderscheiden in ons jaarlijks mobiliteitsonderzoek (n=1.642) drie typerende persona’s. Eén van deze persona’s is de accountmanager. Hij/zij is gemiddeld 51 jaar en verdient € 5.900,- bruto per maand. Dagelijks maakt de accountmanager ritten door heel Nederland of een groot deel van Nederland. Lange afstanden behoren tot de dagelijkse kost van de accountmanager.

De rijdende werkplek
Jaarlijks legt de accountmanager gemiddeld 50.000 kilometer af. Deze afstanden zijn eigenlijk per auto af te leggen en de afhankelijkheid van de auto is daarom zeer hoog, zo geeft 86% aan. Voor deze groep is de auto een rijdend kantoor en het zorgt ervoor dat de accountmanager comfortabel en ontspannen zijn bestemming bereikt. De energie moet immers zitten in de gesprekken met klanten en niet in de zorg hoe je van A naar B komt.

Minder diesel bij veelrijders
Momenteel rijdt ruim de helft van de ondervraagden in een dieselauto. De ontwikkelingen in de markt zorgen ervoor dat bij de keuze van de volgende auto dit percentage daalt naar een kwart. De vele kilometers per jaar vormen geen beperking meer om te kiezen voor een elektrische auto. De keuze in modellen met een actieradius van 500-600 kilometer stijgt en met een gemiddeld budget van meer dan € 45.000,- is de keuze niet beperkt tot enkele modellen.

De ambitieuze trendvolger
De meest populaire merken voor een volgende auto zijn binnen deze groep Skoda, BMW, Volvo en Tesla. We zien binnen het persona accountmanager diverse geotypen sterk naar voren komen. Zo zijn er de behoudende weldoeners (19%) die kiezen voor conventionele brandstoffen en zichzelf graag zien in een BMW 3-serie of Volvo XC40. Het sterkst vertegenwoordigde geotype is de ambitieuze trendvolger, met interesse voor elektrisch. Met het eerder genoemde budget is er bijvoorbeeld de keuze voor een Skoda Enyaq of Tesla model 3.

Inspiratie nodig in de prijsklasse van € 40.000,- >? Bekijk dan de VZR Lease Top 10!
Wil je meer weten over bijtelling, klik dan hier.
Twijfel je of je leasebudget marktconform is? Benchmark je normlease!

Geplaatst op: 26-08-2021 09:02

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen