​ALD Automotive Beste leasemaatschappij 2024


Datum: 07-12-2023

Op 7 december werden tijdens het VZR Lease Event in Utrecht de resultaten van het grootschalige tevredenheidsonderzoek onder leaserijders en wagenparkbeheerders bekend gemaakt. ALD Automotive is gekroond tot beste leasemaatschappij 2024.

In dit jaarlijkse onderzoek, uitgevoerd door VZR en in samenwerking met Feedback Company, hebben ruim 4.500 leaserijders, wagenparkbeheerders en private-leaserijders hun ervaringen gedeeld. Over het algemeen is men iets meer tevreden. De NPS van de leasemaatschappijen is gestegen van 26 naar 27.
 
Harde criteria en betrouwbare uitkomsten
De deelnemende leaserijders en wagenparkbeheerders hebben hun leasemaatschappij beoordeeld op diverse aspecten waaronder onderhoud, sturing, schade, communicatie en contractuele aspecten. Samen met de NPS en het algemene rapportcijfer, hebben deze elementen de uiteindelijke score van elke leasemaatschappij bepaald. De uitslagen worden bepaald aan de hand van harde criteria en zijn daarmee meetbaar, vergelijkbaar en betrouwbaar.
 
Tevredenheid wagenparkbeheerders
Bij de wagenparkbeheerders heeft Athlon met 482 punten het hoogst gescoord van de grote leasemaatschappijen, op de voet gevolgd door Alphabet en ALD Automotive.  


 
Bij de middelgrote en kleine leasemaatschappijen is ProMobility opnieuw erkend als de Beste Leasemaatschappij met 497 punten. Wittebrug Lease staat op de tweede plaats, gevolgd door Wagenplan, de leasemaatschappij van Centraal Beheer.  
 
Tevredenheid onder Private Lease rijders
Onder de Private Lease rijders is Alphabet het meest populair met 522 punten. ALD Automotive en Athlon betreden ook het schavot op respectievelijk de tweede en derde plek. 


 
Bij de middelgrote en kleine leasemaatschappijen is MHC Mobility de hoogst gewaardeerde Leasemaatschappij met 559 punten. Friesland Lease staat net als het afgelopen jaar op de tweede plaats, gevolgd door IKRIJ.nl van Wittebrug.   
Tevredenheid leaserijders
De top categorie van deze verkiezing is de tevredenheid onder de Leaserijders. De winnaar van deze categorie mag zich met recht Leasemaatschappij van het jaar noemen. Voor dit jaar is dit bij de grote leasemaatschappijen wederom ALD Automotive en scoorde 546 punten. Op de tweede plaats staat Alphabet en Arval bezet een mooie derde positie.


 
Bij de middelgrote en kleine leasemaatschappijen is ProMobility op de eerste plaats geëindigd. Friesland Lease staat in deze categorie op de tweede plaats, gevolgd door Multilease. 
VZR-voorzitter Jan van Delft over de resultaten ” Het onderzoek biedt een diepgaande kijk in de dienstverlening van de leasemarkt. Door het repeterend gehalte en het enorme aantal respondenten is er op detailniveau betrouwbaar inzichtelijk waar er knelpunten zitten in de dienstverlening. Een schat aan waarde voor de leasemaatschappijen die er werk van maken om de klant echt centraal te stellen. Wij zijn heel blij om dit in goede samenwerking jaarlijks uit te kunnen voeren”.
 
VZR feliciteert alle leasemaatschappijen met de prachtige resultaten. Niet alleen de winnaars van de verschillende categorieën, maar ook alle andere leasemaatschappijen die op deelgebieden prachtige verbeteringen laten zien en zich durven meten, met als doel om beter te worden.
 
 

Geplaatst op: 11-01-2024 13:21

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen