Elektrische auto te laat? ---> bijtelling


Datum: 14-07-2013

Als uw elektrische auto te laat wordt afgeleverd, betaalt u 7% bijtelling. Zo komen bijvoorbeeld naar verwachting  30% van de Mitsubishi Outlanders te laat binnen om nog in 2013 te kunnen registeren!

In Nederland zijn er al 10.000 Mitsubushi Outlanders besteld door zakelijke rijders en ondernemers. De Mitsubishi Outlander is een plug-in auto met 0% bijtelling. Vorige maand gaf de fabriek van Mitsubishi aan dat door productieproblemen het mogelijk zou kunnen zijn dat dit jaar niet alle auto’s op tijd worden geleverd. Dit is belangrijk omdat als de auto niet dit jaar op naam wordt gesteld er wel bijtelling over betaald moet worden.

Mitsubishi geeft aan dat 30% van de auto’s dit jaar niet zal worden geleverd. Op basis van ‘first in, first out’ worden de eerste bestellingen als eerste afgeleverd. Dat kan betekenen dat als je de auto later hebt besteld en deze pas in 2014 wordt geleverd, je wel bijtelling moet betalen.

Alle zakelijke rijders die een Outlander hebben besteld, raden wij aan om duidelijke afspraken met de dealer te maken. Als het wel of niet hebben van de bijtelling het verschil maakt of je wel of niet de auto wilt, is het belangrijk om dit op te laten nemen in de koopvoorwaarden. Mitsubishi Nederland geeft aan dat zij klanten niet gaan compenseren voor het te laat leveren van de auto.

Bij een jaarinkomen van € 40.000,- en een Outlander PHEV van € 43.490,- betaal je als berijder 7% bijtelling in 2014; dus € 106,55 per maand aan de bijtelling. Een gemiddeld leasecontract duurt 4 jaar, dus € 5.114,- onverwachte kosten.

Lees meer over bijtelling van 0% en 7%.

Geplaatst op: 15-07-2013 09:40

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen