De autoplannen uit het regeerakkoord van VVD en PvdA


Datum: 30-10-2012

De politiek kan grillig zijn: Leek het er vorige week nog op dat er niet aan de MRB-vrijstelling voor oldtimers getornd zou worden, deze week blijkt uit het regeerakkoord dat de nieuwe coalitie de vrijstelling toch wil afschaffen.
Uit het regeerakkoord blijkt verder dat de nieuwe coalitie vindt dat elektrisch vervoer veel kansen biedt. Met netbeheerders, energiebedrijven en lokale overheden worden afspraken gemaakt over de laadinfrastructuur om de groei van elektrische mobiliteit verder te stimuleren.

De accijns voor diesel wordt verhoogd met 3 cent per liter en komt daarmee op ongeveer 46 cent per liter. De opbrengst van deze accijnsverhoging, die ingaat op 1 januari 2014, bedraagt 230 miljoen euro. De accijns op LPG wordt verhoogd met 7 cent per liter en komt daarmee op ongeveer 18 cent per liter. De opbrengst van deze accijnsverhoging bedraagt 50 miljoen euro. Ook deze verhoging gaat in op 1 januari 2014.

Het Eurovignet wordt verder toegespitst op schonere vrachtwagens. Eventuele meeropbrengsten worden gebruikt voor investeringen in weginfrastructuur.

De boetes voor te laat betalen van de motorrijtuigenbelasting gaan omhoog. Voor het eerste betaalverzuim geldt straks een boete van 50 euro. Bij de tweede keer te laat betalen binnen 2 jaar gaat de boete omhoog naar 100 euro. Vanaf de derde keer binnen twee jaar wordt dat 150 euro.

Er komt geen kilometerheffing. In plaats daarvan wordt bekeken hoe de bestaande infrastructuur via onder meer gedragsverandering van reizigers beter benut kan worden, om daarmee de files te verminderen.

Tenslotte, maar dat was al bekend uit het op 1 oktober gepresenteerde deelakkoord: De plannen voor de forenzentaks worden geheel teruggenomen, inclusief de gevolgen voor de tegenbewijsregeling van de bijtelling voor de auto van de zaak.

Bron: http://www.autoenfiscus.nl/
 

Geplaatst op: 30-10-2012 18:05

Heb je een vraag of opmerking?

Neem dan contact op via het vragenformulier!

Vraag stellen

Meld je aan als betaald member en profiteer van de vele voordelen:

  • Toegang tot alle informatie van VZR
  • Inclusief rekenmodellen en downloads
  • Stel vragen aan onze experts
  • Profiteer van korting bij verschillende bedrijven
  • Ontvang de interessantste VZR artikelen thuis in de bus
  • Steun onze lobby in Den Haag en Brussel
Meld je aan Lees meer over de voordelen