Behandeling proefproces fiscale discriminatie


Datum: 14-06-2017

Het algemene bijtellingspercentage van 25% is per 1 januari 2017 aangepast naar 22%. Dit betekent dat eenzelfde auto verschillende bijtellingspercentages kan hebben terwijl de tenaamstellingsdatum maar één dag scheelt. Dit vinden wij in strijd met het gelijkheidsbeginsel.

Met de wijziging van de bijtellingsregels per 1 januari 2017 kan het zijn dat een auto met een 2016 kenteken 25% bijtelling heeft, maar als dezelfde auto in januari 2017 tenaamgesteld zou zijn deze 22% bijtelling heeft. Dit vinden wij in strijd met het gelijkheidsbeginsel en noemen dit fiscale discriminatie. Onze leden mogen hier niet de dupe van zijn en daarom heeft de VZR tezamen met AMD Automotive een proefprocedure aangespannen tegen de Nederlandse Belastingdienst.

Uiterlijk zes weken
Uit het ledenbestand van de VZR zijn vier leden gevraagd deel te nemen aan deze procedure. De mondelinge behandeling van deze procedure vond 13 juni in Den Haag plaats. Wij hebben tijdens de behandeling van deze zaak onze standpunten én die van onze leden goed over kunnen brengen. Daarom kijken wij met een goed gevoel uit naar de uitspraak welke tussen nu en zes weken plaats zal vinden. Uiteraard zullen wij u hierover informeren. 

Geplaatst op: 13-06-2017 21:26

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen