Ben jij de gemiddelde leaserijder?


Datum: 14-06-2022

De gemiddelde leaserijder is een man van 52 jaar oud die woont in een huishouden met 3,1 personen en een jaarsalaris heeft van € 79.500,-. Hij werkt in de ICT of zakelijke dienstverlening en rijdt in een Volkswagen Model 3…

Grote kans dat jij je niet echt aangesproken voelt, want de gemiddelde leaserijder bestaat niet, evenmin als de Volkswagen Model 3. VZR onderzoekt jaarlijks wél wat de zakelijke rijder beweegt en welke keuzes jij maakt. Ook dit jaar vindt het onderzoek plaats. Help ons mee en vul de vragenlijst in.

Wist jij bijvoorbeeld dat vorig jaar 75% van de zakelijke rijders de auto ook gebruikte voor vakantie? Sterker nog de meeste privékilometers werden gemaakt in de zakenauto. Beste logisch met het bijtellingssysteem dat we in Nederland hebben.

En ondanks alle mythen over de zakelijke rijder, geeft slechts één op de vijf aan dat de auto voor hen een statussymbool is. De meeste berijders zijn vooral blij met de beschikbaarheid van de auto en de flexibiliteit die dit met zich mee brengt. 23% geeft aan dat de auto de werkplek een soort rijdend kantoor is.

De kans is groot dat je thuis nog een tweede auto hebt, bij slechts 5% is dat ook een zakelijke leaseauto. Veel vaker is de tweede auto gekocht en daarbij is de Fiat 500 het meest populaire model. Steeds vaker wordt ook de tweede auto via private lease aangeschaft. Gemak werkt aanstekelijk toch?

Wanneer we zakelijke rijders vroegen naar die volgende auto zien we een paar opvallende trends. Zo’n 47% kiest als een volgende auto een volledig elektrische variant. De bijtelling wordt daarbij minder belangrijk. In 2023 zal de bijtelling voor elektrisch nog 16% zijn (tot een catalogusprijs van € 30.000,-),  om in de volgende jaren door te groeien naar de algemene norm van 22%.

Overigens koos nog maar 49% elektrisch vanwege de bijtelling, 50% deed dat ook vanwege het milieu en 48% koos EV omdat de actieradius voldoende is.

Ook dit jaar voeren wij weer dit onderzoek uit. Jouw mening is erg belangrijk! Help ons mee met het grootschalig onderzoek naar de behoefte aan mobiliteit en de concrete invulling hiervan en vul hier de vragenlijst in.

 

Geplaatst op: 16-06-2022 11:03

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen