Beste autoregeling 2017 Vink Kunststoffen


Datum: 26-03-2018

Vereniging Zakelijke Rijders controleert en waardeert elk jaar vele autoregelingen. Afgelopen jaar is Vink Kunststoffen de werkgever die zijn werknemers de beste autoregeling aanbiedt. Deze oorkonde is onlangs uitgereikt.
 
Een autoregeling is een onderbelicht onderdeel van een arbeidsvoorwaardegesprek. De werknemer tekent de autoregeling vaak blindelings en realiseert zich niet altijd wat de consequenties zijn als hij/zij bijvoorbeeld schade rijdt of uit dienst treedt. VZR ontvangt dan ook jaarlijks meer dan 100 verzoeken om de autoregeling te controleren. Regelmatig ontdekt VZR bij een autoregeling voorwaarden die niet onder “goed werkgeverschap” vallen. Soms is een werkgever zich hier niet van bewust.
 
Elke autoregeling die VZR controleert wordt in 5 categorieën en op 30 verschillende punten beoordeeld. Elk punt wordt apart beoordeeld en ontvangt, indien van toepassing, een voorstel voor verbetering.
 
Voor VZR is een goede autoregeling er één die vanuit goed werkgeverschap opgesteld is. Dat houdt in: een evenwichtige en eerlijke autoregeling. “Regelmatig zien we auto-regelingen die geschreven zijn vanuit het perspectief van de werkgever, waarbij de werkgever kosten wil besparen door deze door te belasten aan de werknemer.” aldus Joeri van Dam van VZR.
 
“Gelukkig zien we ook veel autoregeling die een ruime voldoende scoren. Deze autoregelingen komen in aanmerking voor het Keurmerk Autoregeling OK. Hiermee bevestigt de werkgever naar zijn huidige en toekomstige werknemers dat hij een eerlijke autoregeling aanbiedt. Dit keurmerk is een blijk van goed werkgeverschap.” aldus Joeri.
 
Vink Kunststoffen heeft ook haar autoregeling laten toetsen en ontving voor deze auto-regeling een 8,5. Hiermee waren zij de beste autoregeling van 2017. Dit werd door VZR beloond met een oorkonde en taart. In de autoregeling van Vink Kunststoffen zijn o.a. de punten eigen bijdrages, eigen risico’s en afkoopregelingen bij uitdiensttreding eerlijk geregeld. Wij adviseren werkgevers en OR’s hun autoregeling goed tegen het licht te houden. Daarnaast kunnen berijders zich ook individueel melden bij VZR voor een toetsing van hun autoregeling.
 
Schrijf je nu in als gratis VZR-lid en blijf op de hoogte van interessante onderwerpen voor zakelijk rijdend Nederland. Daarnaast help je ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347 - 345 246.

Geplaatst op: 26-03-2018 08:51

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen