Beste Leasemaatschappij 2020 bekend


Datum: 03-12-2019

Op het druk bezochte Lease Event heeft de Vereniging Zakelijke Rijders de uitkomsten van het grootschalige tevredenheidsonderzoek onder berijders bekend gemaakt. Tevens zijn er awards uitgereikt aan de leasemaatschappijen die in de diverse categorieën in de top 3 zijn geëindigd. Zowel Alphabet Nederland als Friesland Lease gingen er ieder met maar liefst twéé titels vandoor.

In het jaarlijks onderzoek van VZR, in samenwerking met Tevreden.nl, spraken ruim 9.000 respondenten hun waardering uit over hun leasemaatschappij. Het gemiddelde rapportcijfer dit jaar kwam uit op een 7,9 dat is iets lager dan het laatste rapportcijfer uit 2017. Ook de gemiddelde NPS score van 22 was 9 punten lager dan die van 2017. Uit het onderzoek blijkt dat er niet direct meer ontevreden berijders zijn, maar dat er vooral minder berijders zijn die bovenmatig tevreden zijn.

Tevredenheid Leaserijders
De Beste Leasemaatschappij 2020 in de categorie grote leasemaatschappijen is Alphabet Nederland met rapportcijfer 8,4. ALD Automotive gaat er met de 2e prijs vandoor en Arval claimt de mooie derde plaats.
 
In de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen is Friesland Lease de Beste Leasemaatschappij 2020 met het rapportcijfer 8,2. WagenPlan neemt met trots de 2e plaats voor zijn rekening en Wittebrug Lease kan zich de derde plaats toe-eigenen.
 
Tevredenheid Wagenparkbeheerders
Beste Leasemaatschappij 2020 in de categorie wagenparkbeheerders is Friesland Lease, met rapportcijfer 8,4. Van Mossel Autolease is de runner up en Alphabet Nederland is derde in deze categorie.
 
Tevredenheid Private Lease-rijders
Alphabet Nederland wint de titel Beste Leasemaatschappij 2020 ook in de categorie Private Lease met rapportcijfer 8,9. De tweede plaats heeft IKRIJ.nl gewonnen en ALD Automotive pakt de 3e plaats.
 
VZR-voorzitter Jan van Delft zegt over de details ”Hoewel leaserijders iets minder tevreden zijn dan in onze vorige meting, zien we cijfers ruim boven de acht op diverse onderdelen. De beoordeling door de wagenparkbeheerders valt op doordat zij de top drie, nagenoeg overal, ruim boven de acht  waarderen. De Private Lease-rijders zijn zeer tevreden, met name over communicatie en onderhoud en geven zelfs negens.

Geplaatst op: 06-12-2019 09:48

Heb je een vraag of opmerking?

Neem dan contact op via het vragenformulier!

Vraag stellen

Meld je aan als betaald member en profiteer van de vele voordelen:

  • Toegang tot alle informatie van VZR
  • Inclusief rekenmodellen en downloads
  • Stel vragen aan onze experts
  • Profiteer van korting bij verschillende bedrijven
  • Ontvang de interessantste VZR artikelen thuis in de bus
  • Steun onze lobby in Den Haag en Brussel
Meld je aan Lees meer over de voordelen