​Beste Leasemaatschappij 2022 bekend


Datum: 07-12-2021

De uitkomsten van het grote tevredenheidsonderzoek onder leaserijders zijn 7 december bekend gemaakt tijdens het VZR Lease Event in Utrecht. Alphabet mag komend jaar de titel Beste Leasemaatschappij 2022 dragen.

In het jaarlijkse onderzoek van VZR, dat samen met Feedback Company wordt uitgevoerd, gaven meer dan 5.400 leaserijders, wagenparkbeheerders en private-leaserijders hun mening over hun leasemaatschappij. Leaserijders gaven het rapportcijfer 8,0, de wagenparkbeheerders gaven een 8,3 en de private-leaserijders zelfs een 8,4. De gemiddelde NPS is met 26 hoger dan vorig jaar. Een mooi compliment voor de leasemaatschappijen!
 
De leaserijders en wagenparkbeheerders waarderen hun leasemaatschappij op verschillende onderdelen, onder andere communicatie, sturing, onderhoud, dienstverlening en organisatie. Deze onderdelen in combinatie met de NPS en het rapportcijfer bepalen de eindscore van de leasemaatschappij.
 
Tevredenheid leaserijders
De Beste Leasemaatschappij in de categorie grote leasemaatschappijen is Alphabet met rapportcijfer 8,3 en een totaalscore van 529 punten. ALD Automotive neemt de tweede positie in en Athlon claimt de derde plek.

In de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen is ProMobility de Beste Leasemaatschappij 2022 met het rapportcijfer 8,4. Friesland Lease neemt met trots de 2e plaats voor zijn rekening en Mobility Service kan zich de derde plaats toe-eigenen.
 
Tevredenheid Wagenparkbeheerders
Beste Leasemaatschappij 2022 in de categorie wagenparkbeheerders grote leasemaatschappijen is Athlon met een rapportcijfer 8,5. Alphabet neemt met trots de tweede plaats in en ALD claimt de derde plaats.

Beste Leasemaatschappij 2022 in de categorie wagenparkbeheerders middelgrote en kleine leasemaatschappijen is WagenPlan met een hoog rapportcijfer van 9,0. ProMobility neemt de tweede plaats in en MHC Mobility staat op het derde treetje.
 
Tevredenheid Private Lease-rijders
ALD Automotive wint de titel Beste Leasemaatschappij 2022 in de categorie Private Lease grote leasemaatschappijen met rapportcijfer 8,5. De tweede plaats heeft Alphabet gewonnen en Athlon  pakt de 3e plaats.

Friesland Lease pakt de titel bij de categorie Private Lease middelgrote en kleine leasemaatschappijen met een 8,8 als rapportcijfer. Lease’m (onderdeel van MKB Lease) neemt de tweede plaats voor haar rekening. IKRIJ.nl sluit de rij op de derde plaats.
 
VZR-voorzitter Jan van Delft zegt over de details ”Zowel leaserijders als wagenparkbeheerders en Private-leaserijders zijn tevreden over hun leasemaatschappij en dat zien we terug in de cijfers en de NPS scores. Het is goed om te zien dat in een sterk veranderende markt berijders en wagenparkbeheerders hun leasemaatschappijen waarderen.”

Geplaatst op: 07-12-2021 17:23

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen