Beste Leasemaatschappij 2023 bekend


Datum: 08-12-2022

Op 8 december zijn tijdens het VZR Lease Event de uitkomsten van het grote tevredenheidsonderzoek onder leaserijders bekend gemaakt. In een grootscheeps onderzoek geven berijders hun leasemaatschappij gemiddeld een acht.

In het jaarlijkse onderzoek van VZR, dat samen met Feedback Company wordt uitgevoerd, gaven 5.472 leaserijders, wagenparkbeheerders en private-leaserijders hun mening over hun leasemaatschappij. Dit tevredenheidsonderzoek is het grootste onderzoek in de branche.
 
Leaserijders gaven het rapportcijfer 8,0, de wagenparkbeheerders gaven een 8,1 en de private-leaserijders een 8,4. Onder die laatste groep is, net als vorig jaar, de tevredenheid het hoogst. De gemiddelde NPS is met 26 gelijk aan vorig jaar.
 
De ondervraagde leaserijders hebben hun eigen leasemaatschappij beoordeeld op verschillende deelaspecten. Onderhoud, sturing, schade, communicatie en contractueel komen aan bod. Deze aspecten in combinatie met de NPS en het rapportcijfer bepalen de eindscore van de leasemaatschappij.
 
Tevredenheid leaserijders
De Beste Leasemaatschappij in de categorie grote leasemaatschappijen is ALD Automotive met het rapportcijfer 8,2. Arval neemt de tweede plaats in en Alphabet Nederland claimt de derde positie.


(Winnaars categorie berijders grote leasemaatschappijen: van links naar rechts #2 Arval, #1 ALD Automotive, #3 Alphabet)

In de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen is ProMobility de hoogst gewaardeerde Leasemaatschappij 2023 met het rapportcijfer 8,6. Friesland Lease neemt de 2e plaats in en WagenPlan staat op de derde plek.


 (Winnaars categorie berijders middelgrote en kleine leasemaatschappijen: van links naar rechts #3 Wagenplan, #1 ProMobility, #2 Friesland Lease)

Tevredenheid Wagenparkbeheerders
Beste Leasemaatschappij 2023 in de categorie wagenparkbeheerders grote leasemaatschappijen is Athlon met een rapportcijfer 8,6. Alphabet pakt de tweede plaats in en ALD Automotive kan zich de derde plaats toe-eigenen.


(Winnaars categorie wagenparkbeheerders grote leasemaatschappijen: van links naar rechts #3 ALD Automotive #1 Athlon, #2 Alphabet)

Beste Leasemaatschappij 2023 in de categorie wagenparkbeheerders middelgrote en kleine leasemaatschappijen is ProMobility. WagenPlan neemt de tweede plaats in en MHC Mobility staat op de derde tree.


(Winnaars categorie wagenparkbeheerders middelgrote en kleine leasemaatschappijen: van links naar rechts #2 Wagenplan #1 ProMobility, #3 MHC Mobility)

Tevredenheid Private Lease-rijders
ALD Automotive wint de titel Beste Leasemaatschappij 2023 in de categorie Private Lease grote leasemaatschappijen met rapportcijfer 8,5. Alphabet Nederland pakt de twee plaats en Athlon neemt de 3e plaats voor zijn rekening.


(Winnaars categorie private lease grote leasemaatschappijen: van links naar rechts #3 Athlon, #1 ALD Automotive, #2 Alphabet)

Friesland Lease pakt net als vorig jaar de titel bij de categorie Private Lease middelgrote en kleine leasemaatschappijen met dit keer een 8,7 als rapportcijfer. IKRIJ.nl (Wittebrug) pakt de tweede plaats. MHC Mobility staat op plek drie.


 (Winnaars categorie private lease middelgrote en kleine leasemaatschappijen: van links naar rechts #3 IKRIJ.nl, #1 Friesland Lease, #2 MHC Mobility

VZR-voorzitter Jan van Delft zegt over de details ”Leasemaatschappij scoren goed op het onderdeel tevredenheid in een sterk veranderende markt. Dit doet ons deugd. Dit onderzoek houden we nu inmiddels al jaren en het is doorontwikkeld tot een ware branchenorm. Dit is een goede zaak”.

Met grote dank aan onze sponsors:

Geplaatst op: 29-12-2022 09:12

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen