Bijna 50% meer in mei


Datum: 19-06-2017

Terwijl de totale automarkt in mei 2017 met 19,9% groeide. Groeide de leasemarkt met maar liefst 45,4% en dan zijn nog niet eens alle private leaseauto’s meegeteld. Sommige staan namelijk niet op naam van de leasemaatschappij. De markt heeft deze verkoopstijging ook wel nodig. De verwachting is namelijk dat eind dit jaar de verkoopaantallen inzakken vanwege het wegvallen van een fiscale stimulans zoals een wijziging in de bijtelling.

Na de publicatie van de verkoopaantallen van mei 2017, zoomen we verder in op de leaseregistratiecijfers. De zakelijke verkopen van de maand mei laten een flinke stijging zien ten opzichte van de mei-maand een jaar eerder. Dit jaar zijn er maar liefst 55.471 auto’s op naam van leasemaatschappijen gezet, dat is 45,4% meer dan vorig jaar. Aldus Aumacon. De zakelijke markt doet het hierbij ook een stuk beter dan de totale markt in mei. Die groeide namelijk met “slechts” 19,9%.

Private lease
Bij deze leaseregistraties zijn nog niet alle private leaseauto’s meegeteld. Een private lease auto wordt namelijk niet door elke leasemaatschappij op dezelfde manier geregistreerd. Sommige private leaseauto’s staan op naam van leasemaatschappijen en sommige op naam van de berijder zelf. Als we alle private leaseregistraties mee zouden kunnen tellen, dan komt de markt waarschijnlijk boven de 50% uit.

Andere top 15
De top 15 leaseauto’s bestond de afgelopen jaren vaak uit auto’s uit het kleinere segment aangevuld met auto’s met een verlaagde bijtelling, zoals plug-in modellen. Nu in 2017 de bijtellingscategorieën 15%, 21% en 25% samengevoegd zijn tot 22%, zien we in de top 15 ook ineens grotere modellen zoals de Hyundai Tucson, Volkswagen Tiguan en Volvo V90. De top 15 wordt aangevuld met een populaire uitvoering voor de Nederlandse markt: de stationwagon. En zoals elke maand doen ook de kleinere modellen het weer goed. Deze is vaak een private leaseauto of wordt ingezet als voorloopauto, poolauto of eerste leaseauto. De Ford Fiesta is de absolute zakelijke-winnaar van mei 2017. De introductie van het nieuwe model zal hierbij zeker geholpen hebben. 

Geplaatst op: 19-06-2017 12:41

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen