Bijtelling 2016 definitief


Datum: 14-11-2014

Gisteren, op 13 november, heeft de Tweede Kamer voor het voorstel van Wiebes gestemd. Dit betekent dat het bijtellingsplan opgesteld door verschillende branche- en milieuorganisaties is aangenomen.
 
Het voortraject verliep rommelig. Eerst zou Autobrief 2 in het najaar 2014 worden gepresenteerd door Staatssecretaris Wiebes, nadat hij dit al enkele malen had uitgesteld. Tenslotte heeft de Staatssecretaris besloten om de Autobrief 2 een compleet jaar uit te stellen en een plan te formuleren voor de bijtelling in het ontstane tussenjaar 2016. Het initiële plan van Wiebes riep veel weerstand op. VAvdZ vulde met haar opmerkingen bijvoorbeeld al drie pagina’s in De Telegraaf van 25 oktober jl., waaronder de voorpagina. Daarop besloot Wiebes een alternatief voorstel van PvdA- en VVD-Kamerleden over te nemen om op het allerlaatste moment toch het plan van branche- en milieuverenigingen in te dienen.
 
Hoewel het bijtellingsvoorstel van de branchepartijen een minder slecht plan is dan het oorspronkelijke plan van Wiebes, heeft de vereniging zich wel van haar kritische kant laten horen en de Kamerleden gevoed met de juiste vragen om aan Wiebes te stellen. Hoewel de vragen grotendeels door de Kamer zijn overgenomen, heeft Wiebes zich er bij de beantwoording met een Jantje van Leiden afgemaakt en hij is daar gisteren mee weggekomen. VAvdZ betreurt de weinig kritische houding van de Kamerleden.
 
De bijtelling voor de jaren 2014 tot en met 2016 ziet er als volgt uit:

Geplaatst op: 14-11-2014 13:10

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen