Geen woord over bijtelling


Datum: 01-11-2011

De aanscherpingen van de CO2 normen start eerder als afgesproken, nl. op 1 juli 2012 in plaats van op 1 januari 2013. VAVDZ vindt dat berijders moeten kunnen rekenen op beloftes die gedaan zijn en notabene wettelijk vastgelegd zijn. Dit in het kader van een "betrouwbare overheid". Er is echter geen woord gerept over dit onderwerp.

De bijtelling is gisteren behandeld in de Vaste Kamer Commissie Financiën. De verwachting is dat hier geen wijzigingen uit voort vloeien ten opzichte van de huidige plannen. Over het algemeen werd er niet heftig gereageerd. Een aantal partijen als D66 en Groenlinks vonden de nieuwe wetgeving zelfs prima en complimenteerde de minister.

Een lichtpuntje vormde de opmerkingen van de VVD, die pleitte voor één universele bijtelling. VAVDZ heeft de leden van de vaste kamer commissie vooraf uitgebreid geïnformeerd in een brief. Hierin zijn de bezwaren tegen de nieuwe bijtellingsregeling uiteen gezet. VAVDZ maakt zich nu op voor de volgende ronde. De tweede kamer stemt op 17 november over het belastingplan.

Geplaatst op: 06-11-2011 11:47

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen