Ondernemers en bijtelling...


Datum: 01-07-2013

Voor ondernemers geldt een aantal uitzonderingen op de reguliere bijtellingsregels. Zo betaalt een ondernemer met een eenmanszaak of VOF nooit meer bijtelling dan de werkelijke kosten van de auto. Verder is het voor ondernemers of DGA's van een B.V. mogelijk om een Eigen Bijdrage te betalen. De fiscus houdt in een aantal gevallen rekening met ondernemers.  Lees hier alles over bijtelling en ondernemerschap.

In een aantal gevallen wordt er gebruik gemaakt van de oldtimerregeling. Vooral ondernemers zijn in staat om hier gebruik van te maken omdat zij zelf beslissen over welke manier waarop zij hun mobiliteit invullen. Bij de oldtimerregeling betaal je geen 25% bijtelling over de nieuwwaarde, maar 35% over de waarde van de auto in het "economisch verkeer". Dit is een aanmerkelijk lager bedrag. Lees hier alles over de oldtimerregeling 

VAVDZ vindt dat de bijtelling te hoog is en zeker voor ondernemers. In zekere zin betaalt de ondernemer de auto 2x. Althans dit is het gevoel bij veel ondernemers. De aanschaf en kosten van de auto gaan ten laste van de winst, vervolgens moet er ook nog bijtelling over het privé gebruik afgerekend worden. VAVDZ pleit voor een gunstiger fiscaal regime op het gebied van de auto van de zaak in combinatie met het ondernemerschap.

Geplaatst op: 02-07-2013 08:51

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen