Ingangsdatum uitstellen Weekers!


Datum: 24-08-2012

500 km verklaringhouders die nu aan een andere auto toe zijn hebben een probleem. Zij vallen namelijk niet onder de overgangsregeling. Als de plannen uit het lenteakkoord doorgaan, betalen deze berijders vanaf 1 januari 2013 de volledige bijtelling. Op 25 mei 2012 is door Staatssecretaris Weekers de overgangsregeling bekend gemaakt. Het ministerie geeft aan dat iedere berijder die vanaf dat moment een andere auto is gaan rijden had kunnen anticiperen op de toekomstige wetgeving.

Vereniging Auto van de Zaak vindt het vasthouden aan deze datum onredelijk. Martin Huisman, voorzitter VAVDZ: “De exacte uitwerking van de wet die invloed heeft op het privé maken van woon-werkverkeer is nog niet bekend. Hierdoor is het volstrekt onduidelijk of de 500 kilometer verklaring na 1 januari 2013 toepasbaar is. Berijders die jarenlang de auto van de zaak niet in privé gebruikt hebben, worden gevraagd om nu op basis van onzekere, nog niet uitgewerkte wetgeving hun volledige invulling van mobiliteit in het gezin te veranderen.”

De Vereniging heeft het probleem per brief voorgelegd bij Staatssecretaris Weekers. Het voorstel voor een oplossing van dit probleem is simpel en effectief. Als het recht op de overgangsregeling afgebakend wordt op 1 januari 2013 in plaats van 25 mei 2012 en alleen geldt voor mensen die in 2012 reeds gebruik maakten van de 500 kilometerverklaring, dan zijn alle problemen opgelost.

Lees hier de volledige brief

Lees hier meer over de overgangsregeling

 

Geplaatst op: 24-08-2012 16:16

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen