Checklist Private Lease

Datum: 25-04-2015

Private Lease is in trek en voor veel automobilisten een interessante optie. Het is echter oppassen geblazen bij het afsluiten van een dergelijk contract. Bij veel aanbieders zitten er addertjes onder het gras. VAvdZ deed onderzoek en heeft een checklist voor consumenten samengesteld.
 
Hoe volledig is het product en waar zitten de open eindjes? Bij Direct Lease zit de wegenbelasting niet in de prijs inbegrepen. Bij drie van de tien onderzochte constructies betaal je bij voortijdige beeindiging het verschil tussen restwaarde en boekwaarde. Dit kan in praktijk duizenden euro’s kosten en is volstrekt ondoorzichtig. Bij Renault op de homepage staat een “all-in one” aanbieding wat een huurkoop constructie blijkt te zijn. Bij Leaseplan met de Albert Heijn aktie, staan de algemene voorwaarden niet op de site en zijn deze ook niet beschikbaar als je er als consument een vraag over stelt……
 
Bovenstaande is slechts een greep uit de eerste bevindingen. VAvdZ is een voorstander van Private Lease, maar constateert dat er zowel op het gebied van productinhoud als op het gebied van communicatie veel te veel onduidelijkheid is voor de consument. Bijvoorbeeld over hercalculaties bij meerkilometers, voorwaarden bij voortijdige beeindiging en het innamebeleid aan het eind van de rit.

VAvdZ houdt op dit moment alle Private Lease constructies tegen het licht. Dit op basis van de eerder gepubliceerde normen voor Private Lease constructies. Deze normen zijn in overleg met leasemaatschappijen en brancheexperts samengesteld.  

VAvdZ waarschuwt berijders om heel goed op te letten bij het afsluiten van een contract. Om de berijder te ondersteunen is er een Private Lease checklist opgesteld . Deze is hier gratis van de site te downloaden.
 
Op de hoogte blijven rond Private Lease? klik hier.
Private Lease checklist downloaden? klik hier.
Normen voor aanbieders bekijken? klik hier.

Geplaatst op: 06-05-2015 14:16

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen