Citroën, eens wat anders voor de zakelijke rijder


Datum: 31-10-2017

Tijdens het laatste zakenauto onderzoek werd duidelijk dat het MPV/SUV segment tot de sterkst stijgende behoort. De hoge zit, het ruime interieur en de goede rij-eigenschappen van zo’n hoge auto zijn allemaal factoren die de verkopen in dit segment flink opstuwen.

Onder de MPV/SUV’s zijn worden ook de meeste nieuwe modellen geïntroduceerd. Het aanbod is dan ook groot. Dus hoe onderscheid je je als automerk van de rest? Citroën doet dat bijvoorbeeld door de nieuwe C3 Aircross aan te bieden, die veel comfort biedt en naar wens gepersonaliseerd kan worden.

Daarnaast is er een striping  die vastzit op de achterste zijruit, een verwijzing naar Citroën’s van weleer. Het ziet er vrolijk uit en is zeker onderscheidend. De vrolijkheid houdt niet op bij de maar liefst 90 exterieurcombinaties. Er zijn ook vijf interieurthema’s. Daardoor kan de zakelijke rijder niet zeggen dat er niets te kiezen valt.

Ondanks de benaming “compacte SUV”, is deze C3 Aircross zeker niet klein van binnen. Door zijn hoge zit en flexibele interieur kan er in de bagageruimte 410 tot 520 liter meegenomen worden. Door de verstelbare achterbank speel je namelijk met het bagagevolume en interieurruimte. Als je voor het glazen panoramadak kiest, dan lijkt de sky werkelijk de ‘limit’.

Een Citroën is geen Citroën als deze niet comfortabel is. Alhoewel ze niet meer gebruik maken van hydropneumatische vering, voel je wel degelijk het Franse comfort. Met zijn hoge zit, draagt dat bij aan een ontspannen rij-ervaring.

De nieuwe Citroën C3 Aircross is er met drie benzinemotoren, respectievelijk 82, 110 en 130 pk. En twee dieselmotoren van 100 en 120 pk. Vanwege de prestaties en gemiddelde prijsniveau verwacht Citroën dat de particuliere én zakelijke rijder het meest voor de 110 pk benzinemotor zal kiezen. Deze 110 pk versie kost minimaal € 21.910,- (fiscale waarde). De C3 Aircross is al de uwe, of van de leasemaatschappij, vanaf € 18.910,- (fiscale waarde). Dat komt overeen met € 141,- netto bijtelling per maand.

Geplaatst op: 09-11-2017 13:03

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen