Compacte auto’s met grote aspiraties


Datum: 25-11-2021

Compacte auto’s met grote aspiraties

De term compacte auto doet vaak denken aan een stadsauto. Een kleine auto waarmee je jezelf makkelijk kunt verplaatsen in de drukte van de stad. Deze auto’s worden veel in private lease constructie ondergebracht, maar zijn ook onverminderd populair als leaseauto. Van de huidige top 10 meest geregistreerde auto’s uit het compacte segment zijn deze in zes maanden tijd minimaal 848 keer aan zakelijke rijders afgeleverd, met zelfs een uitschieter van 2.943 registraties. Deze uitschieter is de al jaren populaire Volkswagen Polo. 

Oude bekenden
Het valt op dat in de parkeergarage van de huidige top 10 een aantal plekken al een paar jaar bezet wordt door modellen als de Volkswagen Polo (1) , Kia Picanto (2) en Toyota Yaris (4). Deze auto’s staan bekend om bijvoorbeeld betrouwbaarheid, zuinig rijgedrag en veel waarde voor het geld.
Deze compacte klasse dankt zijn populariteit vooral aan de lagere aanschafprijs. Iets wat het maandelijkse leasebedrag aantrekkelijk maakt. Maar dat is niet het enige voordeel. 

Lage bijtelling
Aan de lage aanschafprijs zit ook een lage bijtelling gekoppeld. Die bijtelling is immers deels afhankelijk van de fiscale waarde van de auto. De Peugeot 108 (6) heeft met € 81,- de laagste bijtelling van de top 10.Parkeerplek snel gevonden
In tegenstelling tot bijvoorbeeld een SUV heb je minder parkeerruimte nodig en past die ene krappe parkeerplek in de stad dus wel. Scheelt toch weer 10 minuten extra omlopen naar je zakelijke afspraak. Ook in parkeergarages zijn de parkeerplekken ruim genoeg om niet spiegel aan spiegel te parkeren.

Meer technische snufjes
Ook zien we dat compacte auto’s steeds meer technische snufjes mee krijgen. Deze voertuigen kunnen al beschikken over zaken als een digitaal dashboard, (adaptieve) cruise control en een uitgebreid multimediasysteem. Auto’s als de Renault Clio (8), Ford Fiesta (9) en Peugeot 208 (5) parkeren zelfs automatisch voor je in.

Ruimte genoeg om je huis interieur te verfrissen
Hoewel compacte auto’s klein van buiten lijken, zijn ze vaak verrassend ruim van binnen. De Volkswagen Up! (10) is hier een mooi voorbeeld van. Met de achterbank weg geklapt kan dat kastje geadverteerd op Marktplaats gewoon meegenomen worden.
 
De basis voor deze Top 10 is het aantal zakelijk geregistreerde auto’s van de afgelopen twee kwartalen. Je vindt het volledige overzicht en de verschillende prijscategorieën op de Lease top 10 pagina.

Wist je dat je als member van VZR je normlease en bijtelling kan berekenen? Meld je hier aan als je nog geen member bent!
 

Geplaatst op: 25-11-2021 13:22

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen