De afdelingsmanager en zijn zakenauto!


Datum: 06-04-2021

In ons jaarlijks mobiliteitsonderzoek (n=1.642) onderscheiden wij drie typerende persona’s. Eén van deze persona’s is de afdelingsmanager. Hij/zij is gemiddeld 50 jaar en verdient € 4.900,- bruto per maand. Zijn werkgebied is met name een vaste werkplek op kantoor of soms een regio. Lange afstanden worden dus relatief weinig gereden.

Leaseauto een belangrijke arbeidsvoorwaarde
De afdelingsmanager geeft in 69% van de gevallen aan dat hij/zij afhankelijk is van de leaseauto. De belangrijkste reden is het kunnen verplaatsen van A naar B wanneer het nodig is. Ook wordt de leaseauto gezien als ideaal vervoersmiddel om met het gezin activiteiten te ondernemen. De leaseauto is een belangrijk element in het arbeidsvoorwaardenpakket.

Volgende auto het liefst elektrisch
Met een gemiddeld budget van € 30.900,- zat elektrisch rijden er bij de huidige leaseauto nog niet in. Door continue innovatie van autofabrikanten zijn elektrische modellen een stuk betaalbaarder geworden. Dat wordt door een deel van deze functiegroep gewaardeerd, 30% van de afdelingsmanagers uit ons onderzoek wil vanaf zijn volgende auto elektrisch rijden. Een goede 23% van de berijders geeft aan te kiezen voor een combinatie en ziet zichzelf bij een volgende auto graag in een hybridemodel rijden.

Wat voor een merk auto mag het worden
De afdelingsmanager rijdt gemiddeld in een C segment auto. In deze klasse rijd je bijvoorbeeld auto’s zoals een Ford Focus of Kia Niro. Dit zijn echter niet de merken waar de groep berijders zijn ogen op heeft gericht. Als volgende auto zien zij zichzelf graag terug in een Volvo, Škoda of Volkswagen. Niet gek dat deze laatste twee genoemd worden, zij komen met hun elektrische modellen dicht in de buurt van de te besteden leasebudgetten.

Inspiratie nodig in de prijsklasse van € 20.000,- tot € 40.000,-? Bekijk dan de VZR Lease Top 10!
Wil je meer weten over bijtelling, klik dan hier.
Is het tijd om de normleasetarieven te laten benchmarken? Kijk dan hier naar de mogelijkheden.

Geplaatst op: 08-04-2021 08:10

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen