De beste leasemaatschappij 2021 bekend


Datum: 09-12-2020

Tijdens een bijzonder Lease Event met livestream vanuit Amsterdam heeft de Vereniging Zakelijke Rijders de uitkomsten van het grootschalige tevredenheidsonderzoek onder berijders bekend gemaakt. Tevens zijn er awards uitgereikt aan de leasemaatschappijen die in de diverse categorieën in de top 3 zijn geëindigd. ALD Automotive mag komend jaar de titel Beste Leasemaatschappij 2021 dragen.
 
In het jaarlijks onderzoek van VZR, in samenwerking met The Feedback Company, gaven 5.321 leaserijders, wagenparkbeheerders en private-leaserijders hun mening over hun leasemaatschappij. Leaserijders gaven het rapportcijfer 8,0, de wagenparkbeheerders gaven een 8,5 en de private-leaserijders een 8,5. Alle cijfers zijn hoger dan die van 2019. Ook de gemiddelde NPS is met 25 hoger dan die van vorig jaar. Een mooi compliment voor de leasemaatschappijen!
 
Tevredenheid leaserijders
De Beste Leasemaatschappij in de categorie grote leasemaatschappijen is ALD Automotive met rapportcijfer 8,2 en een totaalscore van 528 punten. Alphabet Nederland neemt de tweede positie in en Arval claimt de derde plek.
 
In de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen is Friesland Lease de Beste Leasemaatschappij 2021 met het rapportcijfer 8,4. Wittebrug Lease neemt met trots de 2e plaats voor zijn rekening en WagenPlan kan zich de derde plaats toe-eigenen.
 
Tevredenheid Wagenparkbeheerders
Beste Leasemaatschappij 2021 in de categorie wagenparkbeheerders grote leasemaatschappijen is Arval met een rapportcijfer 8,7. Athlon neemt met trots de tweede plaats in en Alphabet Nederland claimt de derde plaats.
 
Beste Leasemaatschappij 2021 in de categorie wagenparkbeheerders middelgrote en kleine leasemaatschappijen is WagenPlan met een rapportcijfer 8,9. Friesland Lease neemt de tweede plaats in en Wittebrug staat op het derde treetje.
 
Tevredenheid Private Lease-rijders
Alphabet Nederland wint de titel Beste Leasemaatschappij 2021 in de categorie Private Lease met rapportcijfer 8,8. De tweede plaats heeft Friesland Lease gewonnen en ALD Automotive pakt de 3e plaats.
 
VZR-voorzitter Jan van Delft zegt over de details ”Zowel leaserijders als wagenparkbeheerders en Private-leaserijders zijn meer tevreden dan vorig jaar en dat zien we ook terug in de NPS scores. Het is goed om te zien dat in een moeilijk jaar als 2020 berijders en wagenparkbeheerders hun leasemaatschappijen waarderen.”

Geplaatst op: 23-12-2020 09:08

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen