De EV modellen voor Q3 2021


Datum: 24-06-2021

In de vooruitblik op het tweede kwartaal van 2021 zagen we veel auto’s uit het hoge segment waarbij stappen gemaakt zijn in de actieradius maar vooral ook in de laadsnelheden. In het derde kwartaal van dit jaar zien we vooral modellen uit het midden segment en er is een primeur:. een elektrische stadsauto onder de € 20.000,-. Ook in het middensegment dat snellaadfuncties de norm worden. Terwijl je een kop koffie drinkt laden deze a modellen minstens 100km range op. Dit maal hebben wij vier EV’s uitgelicht.
 
KIA EV6
De EV6 is de eerste volledig elektrische auto van Kia op het Electric-Global Modular Platform (E-GMP). De lange wielbasis van 2,9 meter zorgt voor meer ruimte en flexibiliteit in het interieur, meer ruimte voor jou, je passagiers en alles wat je mee wilt nemen. Hij brengt je, afhankelijk van de uitvoering, 510km ver en met ultra-snelladen straal je in minder dan 5 minuten 100km extra actieradius in je accu.
Prijs: vanaf € 44 595,-
Actieradius: 510 km WLTP
Leverbaar: september 2021
 
Mercedes EQS  

Dit is hem dan, de volledig elektrische S-klasse Mercedes-Benz. Dat het qua specs allemaal wel goed zit zal geen verrassing zijn. Nu verwacht je in een elektrische auto van deze klasse ook wel wat extra’s, en die krijg je. Om een paar features uit te lichten zijn er automatisch openslaande deuren, voldoende computerkracht om je halve kantoor te kunnen laten werken en een dashboard-breed display.
Prijs: vanaf € 120 000
Actieradius: 640 km WLTP
Leverbaar: september 2021
 
Dacia Spring Electric

Met als slogan “Exclusief voor iedereen” laat Dacia al blijken dat elektrisch rijden toegankelijk moet zijn voor iedereen en daar. De Spring Electric brengt je 230km (WLTP) ver op een volle accu. In minder dan één uur tijd laad je deze compacte stadsauto op tot 80%.
Prijs: vanaf € 17 890,-
Actieradius: 230 km WLTP
Leverbaar: september 2021
 
MG Marvel R

De Marvel R Electric, is een ruime en compacte SUV. Volgens MG is deze gemaakt voor Europese automobilisten die design, luxe en prestaties waarderen. De auto valt onder de 2e generatie elektrische auto’s van dit merk. De broer van de reeds bestaand MG ZS gaat de concurrentie aan met modellen zoals de ID.4 van Volkswagen en de Enyaq van Skodâ. De topversie van de Marval R beschikt over een trimotor met totaal 288pk en 665Nm koppel. Wanner de MG bijna leeg is, laad je in drie kwartier op naar 80%.
Prijs: vanaf € 40 000,-
Actieradius: 400 km WLTP
Leverbaar: Augustus 2021

Geplaatst op: 24-06-2021 15:32

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen