​De toekomst wordt elektrisch


Datum: 07-07-2017

Nadat Volvo afgelopen week aangegeven heeft vanaf 2019 alleen maar modellen te introduceren met een elektrische aandrijving, komt vanuit Frankrijk het nieuws dat er binnen 23 jaar geen benzine- en dieselauto's meer mogen rijden. Nog eerder dan Frankrijk wil Noorwegen benzine- en dieselvrij worden.

Volvo heeft onder de “klassieke” fabrikanten de toon gezet door vanaf 2019 geen modellen meer te introduceren met alleen maar een verbrandingsmotor. Het zullen enkel volledig elektrische of plug-in hybride modellen zijn. De plug-in hybride motoren worden gecombineerd met een benzine of diesel aandrijving. Voor een fabrikant die heel veel ervaring heeft met conventionele verbrandingsmotoren is dit een grote stap en een goed signaal.

Trend
Het is wel duidelijk dat dit de trend is. Gisteren werd namelijk bekend dat Frankrijk in 2040  een totaal verbod op benzine en dieselauto’s wil instellen. Noorwegen gaat nog een stapje verder en wil al per 2025 geen diesel en benzineauto’s rond hebben rijden.

Korting op de bijtelling
De afgelopen jaren heeft de Nederlandse overheid ook een duit in het zakje gedaan door zuinige auto’s een financieel steuntje in de rug te geven. In de praktijk waren alleen geëlektrificeerde auto’s in staat de zuinigste waardes te halen. Dat betekende in de praktijk dat bijna de volledige productie van Mitsubishi Outlanders en Opel Ampera’s naar Nederland ging. Bij BMW noemde men de 225xe Active tourer (plug-in) de ‘Nederlandse BMW’. Nederland kon deze auto’s namelijk goed kwijt onder de zakelijke rijders.Op dit moment krijgen alleen volledig elektrische auto's een korting op de bijtelling, 22% minus 18% korting is 4% bijtelling. 

Bij de VZR zijn we voor de elektrificatie van auto’s. Dit zorgt namelijk voor zuinige én schone auto’s. En daar profiteert niet alleen de zakelijke rijder van!

Op de hoogte blijven?
Via onze website en ons ledenbulletin houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen en tips rondom zakelijk rijden. Schrijf u nu in als VZR-lid en ontvang ons maandelijks ledenbulletin met interessante onderwerpen voor zakelijke rijdend Nederland. Daarnaast helpt u ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347 – 345 246.
 

Geplaatst op: 07-07-2017 18:35

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen