Dit argument weegt het zwaarst bij het leasen van een EV


Datum: 14-02-2024

Het kiezen van een nieuwe (lease)auto kan een uitdagende taak zijn gezien het overweldigende aanbod op de automarkt. Als het gaat om het kiezen van een EV worden de volgende redenen het meest gebruikt.

1. Milieuvriendelijkheid
Het milieu lijkt de belangrijkste drijfveer te zijn voor zakelijke leaserijders om over te stappen op elektrische voertuigen. Bijna de helft (48%) van de respondenten erkent het belang van verminderde CO2-uitstoot. Met de wereldwijde focus op klimaatverandering en duurzaamheid is het bemoedigend om te zien dat zakelijke leaserijders een actieve rol spelen in het verminderen van hun ecologische voetafdruk.

2. Actieradius
Voor 43% van de ondervraagden is de actieradius van een EV de doorslaggevende factor bij de keuze voor elektrisch leasen. Nieuwe EV’s hebben vooruitgang geboekt op het gebied van actieradius, waardoor zakelijke leaserijders steeds langere afstanden kunnen afleggen. Ook het (snel)laden gaat steeds vlotter. De toename in actieradius draagt bij aan het wegnemen van de zogenaamde 'range anxiety', wat eerder een barrière vormde voor velen.

3. Verplichting werkgever
Opvallend is dat 28% van de zakelijke leaserijders aangeeft voor een EV te kiezen omdat dit een vereiste is van hun werkgever. Bedrijven spelen dus een actieve rol in het bevorderen van duurzaam woon-werkverkeer, al wordt er vaak geen rekening gehouden met het normleasebedrag van de werknemer. Wij schreven er eerder dit arikel over. 

EV van het jaar 2024
Op 19 maart vindt de EV van het jaar 2024 verkiezing plaats. Benieuwd welk auto er vorig jaar met de titel vandoor ging? Bekijk het hier.

Deze cijfers komen uit het VZR Mobiliteitsonderzoek: Wat beweegt de zakelijke rijder? editie 2023.
 

Geplaatst op: 14-02-2024 14:41

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen