Dit zijn de kenmerken van een leaseauto topper


Datum: 03-10-2022

Wat maakt een zakelijke auto tot een verkoop hit? Dit is niet terug te herleiden tot een enkel kenmerk. Met een aantal vaste waarden het afgelopen jaar in de VZR lease top-10 tussen €25.000 en €50.000 is er wel een rode lijn te herkennen.

Vaste waarden

Het afgelopen half jaar staan vaste waardes Peugeot 2008, Skoda Enyaq IV, Volvo XC40, Kia Niro en de Ford Focus wederom in de top-10. Wat kenmerkt deze auto’s dat ze zo goed verkopen in de zakelijke markt?

Elektrische vorm van aandrijving
Elk model is te verkrijgen in hybride en/of EV-variant. Vooral de EV-variant doet het erg goed. Zo staat Skoda bijvoorbeeld met de Enyaq IV op plek twee met 2035 registraties en zijn er van de 1880 geregistreerde Kia Niro’s maar liefst 1088 elektrisch. Een EV is uiteraard ook gunstig in de bijtelling.

Goede rijeigenschappen en gebruiksgemak
Met een zakelijke auto wordt meestal veel kilometers gemaakt en dus is het van belang dat de auto fijn stuurt,  goed op het wegdek ligt en betrouwbaar is. Ook het infotainment systeem en de connectiviteit worden steeds beter bij de best verkopende auto’s in deze categorie. Een digitale cockpit is meer regel dan uitzondering, een app voor je auto hoort erbij  en rij-assistentiesystemen worden steeds uitgebreider.

Ruime achterbak
Aangezien er ook privé kilometers gemaakt worden met een leaseauto moet deze gebruiksvriendelijk zijn en vooral een ruime achterbak hebben. Zo heeft de Volvo XC40 (plek 3 met 1895 registraties) tussen de 413-460 liter en heeft de Ford Focus (plek 5 met 1676 registraties) in Wagon variant maar liefst 608 liter. Ook de eerder genoemde Enyaq IV kan met 585 liter tot het dak toe gevuld worden.

Hoge zit
Een hoge zit is allang niet meer iets voor de oudjes onder ons. Ook de zakelijke rijder ziet er inmiddels de voordelen van in zoals beter zicht op de weg en makkelijk in- en uitstappen. De volledige top vier bestaat uit SUV-modellen.
 
Prijs
Uiteraard speelt de prijs ook een rol. Een gunstige prijs-kwaliteitverhouding passende in het leasebudget is waarschijnlijk één van de belangrijkste kenmerken.
 
Dit artikel is gebaseerd op de ontwikkelingen in de VZR Lease Top 10. Wil je als zakelijke rijder op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je dan gratis in bij VZR.
 

Geplaatst op: 03-10-2022 14:52

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen