Duitse auto’s populair in premium lease segment


Datum: 22-08-2022

Nog nooit eerder stond de lease top 10 zo vol met Duitse auto’s. Maar liefst zeven van de tien plekken zijn bezet door BMW, Mercedes-Benz en Audi. Volvo en Tesla vullen de lijst aan. Opvallend is dat een aantal modellen die vorige keer nog in de top 10 stonden zijn verdwenen. Dit zijn hoofdzakelijk EV-modellen die door chiptekorten niet of nauwelijks geleverd konden worden.


Goed nieuws op komst?
Ruim anderhalf jaar is het al wachten op voldoende levering van chips en andere noodzakelijke onderdelen. Mercedes-Benz, die met de C-klasse op #1 staat en met de GLC op #7, is positief en laat Bloomberg afgelopen juni weten dat er bijna geen sprake meer is van chiptekorten. Wel is er een enorme achterstand die ingehaald moet worden en wordt de productie goed in de gaten gehouden.BMW vult de lease top 10 met maar liefst vier modellen. De 5-serie staat zelfs op #2, gevolgd door de IX3 op #3, de I4 staat op #5. BMW is iets voorzichter als het op de chiptekorten aankomt. De situatie is stabieler dan vorig jaar, maar wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Tesla’s Elon Musk die met de Tesla model Y op #7 staat is een stuk minder optimistisch en noemt het ontslaan van personeel een optie.
Volvo meldt dat de situatie in leveringsketens fors is verbeterd. Toch zijn ze voorzichtig omdat nog niet alle achterstanden zijn ingelopen.
De verkoopcijfers zullen het komende periode uitwijzen.

De VZR Lease Top 10 is samengesteld aan de hand van de zakelijke kentekenregistraties van het afgelopen half jaar.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de zakenauto en zakelijke mobiliteit en meld je aan als gratis member van VZR.

Geplaatst op: 22-08-2022 09:01

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen